Дріжджове тісто не піднімається? 5 порад, як це виправити

Читать на русском
Автор
685
Це може бути результатом різних факторів (фото створене з допомогою ШІ)
Це може бути результатом різних факторів (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Не здавайтеся, все можна виправити

Дріжджове тісто використовується як основа для створення різноманітних вкусних і ароматних виробів, включаючи пиріжки, булки, хліб та інше. Проте іноді можуть виникати проблеми з підняттям тіста, в результаті чого випічка виходить непривабливою і плоскою.

У таких випадках не варто впадати у відчай. Вебсайт unian поділився п'ятьма корисними порадами, які допоможуть вам впоратися з цією проблемою.

  1. Забезпечте правильну температуру. Якщо температура в приміщенні занадто низька, помістіть миску з тістом в тепле місце, наприклад, в духовку, нагріту до 40-50 градусів Цельсія.
  2. Додайте цукор. Якщо в тісто не додано достатньо цукру, додайте ще 1-2 столові ложки.
  3. Додайте борошно. Якщо в тісто додано занадто багато борошна, додайте ще трохи води або молока.
  4. Зменшіть кількість солі. Якщо додано занадто багато солі, видаліть трохи солі.
  5. Перемішайте тісто. Якщо тісто замішували занадто інтенсивно, перемішайте його обережно, щоб воно стало більш повітряним.

Ще один спосіб підняти дріжджове тісто

  1. Налийте в каструлю окріп.
  2. Накрийте каструлю рушником.
  3. Покладіть на рушник миску з тістом.
  4. Оберніті миску рушником.

Цей метод створює ефект парової лазні, який допомагає дріжджам розмножуватися і виділяти вуглекислий газ. Тісто підніметься приблизно через 30-40 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, про секретну складову для тіста, недосвідчених вона здивує. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про рецепт дріжджового тіста про які мовчать пекарі.