Смачний перекус за 5 хвилин: рецепт запечених крилець у соусі теріякі

Читать на русском
Автор
Ці крильця дуже швидко готуються  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці крильця дуже швидко готуються (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ваші гості будуть в захваті від цієї страви.

Курячі крильця — це універсальна закуска, яка завжди користується успіхом. Їх можна приготувати безліччю способів, але одне з найпопулярніших — це замаринувати їх в соусі теріякі, а потім запекти або обсмажити. Також, пропонуємо рецепт курки, маринованої у кефірі.

Соус теріякі — це японський соус, який готується з соєвого соусу, мирину, цукру та інших спецій. Він має солодко-солоний смак з легким карамельним ароматом, який ідеально підходить для маринування м'яса.

Сьогодні ми поділимося з вами двома простими, але дуже смачними рецептами курячих крилець в соусі теріякі, які зроблять вашу закуску неперевершеною.

1. Курячі крильця теріякі класичні: простота та елегантність

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець
  • 100 мл соусу теріякі
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. імбиру, тертого
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування:

  1. Курячі крильця промийте, обсушіть паперовими рушниками і складіть у миску.
  2. У блендері подрібніть часник та імбир.
  3. До подрібненого часнику та імбиру додайте соус теріякі, мед, соєвий соус, перець і добре перемішайте.
  4. Залийте маринадом курячі крильця і ретельно перемішайте, щоб кожне крильце було вкрите соусом.
  5. Накрийте миску кришкою і поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години.
  6. Розігрійте духовку до 200°C.
  7. Деко застеліть фольгою і злегка змастіть олією.
  8. Викладіть мариновані крильця на деко і запікайте протягом 30-35 хвилин, або до золотистої скоринки.

Порада: Подавайте курячі крильця теріякі класичні з улюбленим соусом, наприклад, кетчупом, майонезом або гірчицею. Доповніть страву свіжими овочами або салатом.

2. Курячі крильця теріякі пікантні: для любителів гострого

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець
  • 100 мл соусу теріякі
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. імбиру, тертого
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч. л. гострого перцю чилі, меленого

Приготування:

  1. Курячі крильця промийте, обсушіть паперовими рушниками і складіть у миску.
  2. У блендері подрібніть часник та імбир.
  3. До подрібненого часнику та імбиру додайте соус теріякі, мед, соєвий соус, перець чорний та перець чилі, і добре перемішайте.
  4. Залийте маринадом курячі крильця і ретельно перемішайте, щоб кожне крильце було вкрите соусом.
  5. Накрийте миску кришкою і поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години.
  6. Розігрійте духовку до 200°C.
  7. Деко застеліть фольгою і злегка змастіть олією.
  8. Викладіть мариновані крильця на деко і запікайте протягом 30-35 хвилин, або до золотистої скоринки.

Також ми розповідали, як швидко підготувати листя на голубці. Раніше ми писали, як правильно варити філе.