Буде як антипригарна: як насправді смажити на сковороді з нержавійки

Читать на русском
Автор
3726
Як користуватися сковородою з нержавійки
Як користуватися сковородою з нержавійки. Фото ek.ua

Лайфхаки з вдалого використання сковороди

Ми розповідали, як доглядати за силіконовою формою для випікання. Тепер розповідаємо, як готувати на сковороді з нержавіючої сталі, щоб не пригорала їжа.

У багатьох людей в таких сковородах їжа пригорає. Річ не в тому, що це невдалий матеріал, просто є одна хитрість, яку варто знати, перш ніж брати посуд до рук. Про неї розповіли на Ukr.Media.

Розігрівайте сковороду

Якщо коротко, то це єдина порада, і вона спрацьовує. Щоб попередньо розігріти сковороду, поставте її на вогонь. Не треба на цьому етапі класти їжу чи лити олію.

Через хвилину можна протестувати ступінь нагріву. Для цього в сковороду слід налити трохи води, вистачить буквально чайної ложки. Як тільки вода википить, можна додавати олію.

Олія на гарячій сковороді дуже швидко доходить до потрібної температури, тому продукти, які збираєтеся приготувати, можна додавати практично одразу. Як тільки ви звикнете до сковороди, вам не потрібно буде кожен раз її тестувати з допомогою води. Підсмажити м'ясо, рибу або овочі на такій сковороді буде набагато простіше, ніж ні інших, як тільки ви звикнете. Також ми розповідали, скільки рушників має бути на кухні та яке їх призначення.