Так чинять профі: що треба зробити після випікання у силіконовій формі

Читать на русском
Автор
18930
Щоб форма довго служила для випічки
Щоб форма довго служила для випічки. Фото ukr.media

Від цього залежить, скільки форма прослужить

Ми розповідали про ідеальну пропорцію для бісквіта. Тепер ділимось порадами щодо догляду за посудом для випікання, який для багатьох кулінарів є незамінним.

Мало хто знає, як правильно доглядати за силіконовими формами. А від цього залежить, як довго форма прослужить. Як забезпечити відповідний догляд, розповіли на порталі ProstoWay.

Як доглядати за силіконовими формами

Почати варто із самого початку – з моменту покупки. Одразу після того, як ви принесли форму з магазину додому, її слід вимити у теплій мильній воді та просушити.

Того самого алгоритму варто дотримуватись після кожного використання силіконових форм. Але дуже важливо перед цим спочатку необхідно дочекатися, поки вони повністю остигнуть.

Коли форма після приготування набуде кімнатної температури, її треба на деякий час помістити у холодну воду. Після такого замочування форму легше буде очистити від ягідного соку, пригорілого цукру та інших забруднень, не використовуючи агресивні хімічні засоби.

Щоб відчистити внутрішній бік, силіконову форму можна вигнути назовні. Ще один спосіб очистити форму від сильних забруднень — використовувати губку з содою. Також ми розповідали, скільки рушників має бути на кухні та яке їх призначення.