Просто готується, швидко з’їдається: близькі викочуватимуться з-за столу після ситної вечері

Читать на русском
Автор
70193
"Лінива" страва для найбільш зайнятих
"Лінива" страва для найбільш зайнятих. Фото babusyni-retsepty

Голодним точно ніхто не залишиться

Щоб не витрачати час на окреме приготування м’ясної чи рибної страви та гарніру до неї, можна трохи заощадити час. Сьогодні пропонуємо страву "два в одному" — і м’ясо, і гарнір одним помахом руки.

Разом із "Бабусиними рецептами" ми сьогодні запікатимемо в рукаві курку разом із рисом. Завдяки цьому рецепту ви не втомитеся під час приготування вечері, а близькі поласують смачною та ситною стравою.

Як приготувати запечену курку з рисом

Інгредієнти:

  • рис – 400 г;
  • вода – 600 мл;
  • курка стегно – 800 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • приправа для плову – 2 ст. л.;
  • солодка паприка – 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане чистою.
  2. Курячі стегна миємо, змішуємо з паприкою, олією, залишаємо маринуватися на півгодини.
  3. Цибуля та морква чистимо. Цибулю ріжемо на 4 частини, моркву нарізаємо маленькими кубиками.
  4. У кулінарний рукав викладаємо моркву, рис, приправу для плову. На рис відправляємо цибулю, все солимо на свій смак. Туди ж вливаємо воду, викладаємо курячі стегна та часник.
  5. Запечатуємо рука та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 10 хвилин.

Через вказаний час дістаємо рукав, розрізаємо та викладаємо готову страву на тарілку. Подаємо разом із улюбленим салатом.