Чудовий варіант легкої вечері: найсмачніша риба в томатному соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12075
Здорова альтернатива класичній смаженій рибі
З риби можна приготувати багато смачних страв, як, наприклад, запечена риба з овочами. Відмінним варіантом також буде потушкувати рибку в томатному соусі — вона смакуватиме із картопляним пюре або рисом.
У такий спосіб можна готувати практично будь-яку рибу. А рецептом із нами поділилися на Facebook-сторінці "Рецепти на кожен день".
Як приготувати рибу в томатному соусі
Інгредієнти:
- риба (хек, мінтай тощо) — 500-700 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- рослинна олія — для смаження;
- борошно пшеничне — для обвалки;
- сіль — за смаком;
- цукор — за смаком;
- перець чорний мелений — за смаком;
- лавровий лист — 2 шт.;
- перець чорний горошком — 2 шт.;
- приправа для риби — щіпка;
- зелень – для прикраси;
Спосіб приготування:
- Рибу промити, обсушити, видалити плавці, порізати на порційні шматки.
- Посолити, поперчити, кожен шматочок обваляти в борошні.
- Розігріти на сковороді соняшникову олію та обсмажити кожен шматочок із двох сторін до золотистого кольору та хрусткої скоринки.
- Очистити цибулю та моркву. Цибулю нарізати тонко на четвертинки, моркву натерти на великій тертці.
- В іншому посуді обсмажити цибулю, додати моркву і гасити 3-5 хвилин.
- Додати томатну пасту, обсмажити.
- Влити 1 склянку води, додати лавровий лист, перець горошком, приправу для риби та цукор, посолити, тушкувати під кришкою 15 хвилин.
- У каструлю викласти рибу, залити томатно-овочевим соусом, довести до кипіння, протушкувати кілька хвилин.
А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Готується ця закуска швидко, а в її складі звичайні та бюджетні продукти.