Чудовий варіант легкої вечері: найсмачніша риба в томатному соусі

Читать на русском
Автор
12079
Легка, дієтична риба із приємним кисло-солодким соусом
Легка, дієтична риба із приємним кисло-солодким соусом. Фото 1000.menu

Здорова альтернатива класичній смаженій рибі

З риби можна приготувати багато смачних страв, як, наприклад, запечена риба з овочами. Відмінним варіантом також буде потушкувати рибку в томатному соусі — вона смакуватиме із картопляним пюре або рисом.

У такий спосіб можна готувати практично будь-яку рибу. А рецептом із нами поділилися на Facebook-сторінці "Рецепти на кожен день".

Як приготувати рибу в томатному соусі

Інгредієнти:

  • риба (хек, мінтай тощо) — 500-700 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — для смаження;
  • борошно пшеничне — для обвалки;
  • сіль — за смаком;
  • цукор — за смаком;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець чорний горошком — 2 шт.;
  • приправа для риби — щіпка;
  • зелень – для прикраси;

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити, обсушити, видалити плавці, порізати на порційні шматки.
  2. Посолити, поперчити, кожен шматочок обваляти в борошні.
  3. Розігріти на сковороді соняшникову олію та обсмажити кожен шматочок із двох сторін до золотистого кольору та хрусткої скоринки.
  4. Очистити цибулю та моркву. Цибулю нарізати тонко на четвертинки, моркву натерти на великій тертці.
  5. В іншому посуді обсмажити цибулю, додати моркву і гасити 3-5 хвилин.
  6. Додати томатну пасту, обсмажити.
  7. Влити 1 склянку води, додати лавровий лист, перець горошком, приправу для риби та цукор, посолити, тушкувати під кришкою 15 хвилин.
  8. У каструлю викласти рибу, залити томатно-овочевим соусом, довести до кипіння, протушкувати кілька хвилин.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Готується ця закуска швидко, а в її складі звичайні та бюджетні продукти.