Якщо відключили опалення: як діяти, аби не замерзнути

Читать на русском
Автор
1128
Багатошаровість допомагає боротися з холодом
Багатошаровість допомагає боротися з холодом. Фото Freepik

Якщо є можливість — на час відключення опалення варто пожити в іншому місці

Погода найближчим часом буде нестабільна. В деяких областях поверне на плюс, а в деяких — ще триватимуть морози. В такій ситуації небезпечно лишитися без опалення.

У США в Нью-Йорку випрацювали офіційні рекомендації, що робити, якщо опалення відключене. Також поради можна використовувати, якщо одночасно з опаленням відключили електроенергію. Це основні шість порад, які також можна застосувати в Україні.

  • Максимально утеплюйте свій будинок. Повісьте ковдри на вікна та двері та залишайтеся в добре ізольованій кімнаті, поки немає електроенергії.
  • Одягайтеся тепло. Носіть шапки, шарфи, рукавички та багатошаровий одяг.
  • Якщо у вас є діючий камін, використовуйте його для тепла та світла, але обов’язково тримайте заслінку відкритою для вентиляції.
  • Відкрийте свої крани, щоб потік води був ледь-ледь, але стабільним, щоб труби не замерзли.
  • Їсти. Їжа забезпечує ваше тіло необхідною енергією для виробництва власного тепла, а пиття допомагає організму уникнути зневоднення.
  • Якщо холод триває, а тепло не відновлюється, зателефонуйте родині, сусідам або друзям, щоб дізнатися, чи можете ви залишитися з ними.

Раніше "Телеграф" розповідав про як не замерзнути в морози на вулиці. Окрім багатошаровості варто не забувати про спеціальні грілки.