Як поводитися на вулиці в дикі морози: прості способи не дати собі замерзнути

Читать на русском
Автор
Утеплюватися потрібно правильно
Утеплюватися потрібно правильно. Фото Freepik

Що допоможе зігрітися на вулиці у дикі морози

Україну накрили сильні морози та снігопади, які деякий час протримаються практично у всіх областях. Саме час дізнатися, як не замерзнути під час лютих морозів, якщо любите зимові прогулянки або доводиться довго чекати на громадський транспорт на зупинці.

Є кілька простих правил, як ефективно зберігати тепло та не дати собі замерзнути на морозі, пише rbc.ua. Пропонуємо дізнатися про них докладніше, щоб уникнути переохолодження у сильні морози.

Як не замерзнути на вулиці?

Одяг та багатошаровість

Виходячи на вулицю в морозну погоду, потрібно не просто одягнути теплі речі, але й грамотно підібрати їх і зробити правильні шари. Спочатку надягніть термобілизну, потім основне вбрання — теплі штани та светр, а зверху можна накинути ще додатковий піджак, кардиган або жилетку. І лише потім одягати верхній одяг. Підбирайте речі з теплих натуральних матеріалів – вовни, флісу, кашеміру. Також не забувайте про шарфи, бафи, шапки і рукавички. Не зайвими будуть і додаткові теплі шкарпетки та якісне взуття із теплою підкладкою.

Спеціальні грілки

У сучасних умовах можна придбати спеціальні портативні грілки, електричні грілки та навіть павер-банки з функцією підігріву, які допоможуть зігрітися на сильному морозі. Такі пристрої легко носити в кишенях та гріти руки чи обличчя.

Не стійте на одному місці

Щоб не дати собі замерзнути, рухайтеся. Якщо це прогулянка, активно ходіть, змінюючи темп кроку. Якщо чекаєте на громадський транспорт, походьте навколо зупинки або тротуаром. Під час руху покращується кровообіг, який допомагає зігрітися. Якщо сидите на зупинці, постарайтеся не ставити ноги на промерзлий асфальт або сніг, від цього ви замерзатимете більше.

Випийте гарячий напій

Якщо ви довго перебуваєте на вулиці за морозної погоди, випийте чогось гарячого. Чай, кава, какао або якийсь теплий коктейль підтримають водний баланс і розширять судини, це допоможе зігрітися. Однак не можна пити на морозі алкоголь, тому що ефект зігрівання буде стрімким, але недовгим, а це шкідливо для судин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити ноги взимку. Три важливі правила для морозної погоди, щоб не дати собі замерзнути.