І мороз, і "плюс": на кого з українців чекають цього тижня погодні сюрпризи

Читать на русском
Автор
2424
depositphotos.com Новина оновлена 22 січня 2024, 15:06

Яка буде температура до п’ятниці

Погода найближчими днями не дивуватиме українців несподіваними кліматичними змінами чи опадами. Синоптики на більшій частині України прогнозують морози та помірний вітер.

Метеорологи обіцяють, що 22 січня пройде без снігу. Синоптики прогнозують, що 22 січня опадів не передбачається. У північно-східній частині вночі та вранці місцями туман. На дорогах України, окрім південних областей, ожеледиця.

Вітер у східних та південних областях дме з північно-східного напрямку, його швидкість досягатиме 5 – 10 метрів за секунду. На решті території вітер південний 7 – 12 метрів за секунду. У західних та північних областях вдень можливі пориви вітру 15 – 18 метрів за секунду.

Температура вночі сягатиме 4 – 9 градусів морозу, у північно-східній частині позначка термометра опускатиметься до 12 – 17 градусів морозу. У Криму та на узбережжі морів буде тепліше – від 0 до 5 градусів морозу. Вдень температура підніматиметься до 1 – 6 градусів морозу, у південних та західних областях близько 0 градусів.

У вівторок, 23 січня, зміниться – на території більшості областей очікується потепління, може збільшитись кількість опадів.

Вночі очікується від -3 до -8 градусів, на Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині місцями від -12 до -17 градусів, вдень в Україні від -1 до -6 градусів, на півдні та заході тепліше — від 1 градуса морозу до 3 градусів. тепла.

В середу, 24 січня, в Україні очікується нестійка погода з опадів. Тільки у Приазов’ї, Криму та Донбасі переважно сухо.

У західних областях вдень помірні, подекуди значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця. На дорогах більшості областей ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень у західних областях окремі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі від -4 до +1 градусів, вдень від -1 до +4 градусів;у східній частині та в Карпатах вночі від -7 до -12 градусів, вдень від 0 до -5 градусів.

У четвер, 25 січня, утримається нестійка погода з опадами у вигляді снігу, мокрого снігу, часом з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, тумани, на дорогах ожеледиця. Вітер південний із переходом на західний, 7-12 м/с, удень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі від -2 до +2 градусів, вдень від +1 до +6. У східних областях та в Карпатах вночі від -3 до -8, вдень близько 0 градусів.

У п’ятницю, 26 січня, продовжиться вплив атмосферних фронтів, внаслідок чого пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, у Приазов’ї та Криму з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3-8 м/с, на Правобережжі північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від -2 до +3, вдень від -1 до +4 градусів.

Раніше "Телеграф" писав про три прості хитрощі, які допоможуть швидко зігрітися на вулиці та вдома. Ці трюки стануть вам у нагоді взимку.