Холодно більше не буде: як правильно утеплити ноги у мороз

Читать на русском
Автор
1039
Як утеплити взуття взимку
Як утеплити взуття взимку. Фото Pixabay

Три корисні поради допоможуть більше не мерзнути взимку в мороз

Взимку дуже важливо утеплювати ноги, щоб вони не промокали і не перемерзали внаслідок цього. Є три простих, але ефективних способи уникнути цієї проблеми.

Найголовніше — вибрати правильне взуття, а потім підібрати устілки та шкарпетки. Про це пише НВ.

Товщина підошви зимового взуття повинна бути не менше 2 см, а також воно не повинно облягати ногу і бути впритул. Тісне взуття сприяє порушенню кровообігу, що призводить до швидкого замерзання ступнів. Важливо пам’ятати, що між ступнею і взуттям повинен бути тонкий і повітряний прошарок. Від температури тіла він нагріється та збереже тепло.

Важливим є і вибір устілок. Замість звичайних шкіряних або повстяних краще використовувати вовняні або хутряні. Також відмінний результат дадуть устілки з алюмінієвою підкладкою. Щоб вони були комфортними, взуття повинно бути вам трохи завелике.

Ще один важливий пункт — колготи та шкарпетки. Їх краще брати із натуральної вовни. Якщо простір у взутті дозволяє, можна надягати дві пари носка. Як термобілизна працюють термошкарпетки. Зверніть увагу також на них.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як правильно одягатися взимку, щоб не потіти й не мерзнути. Є кілька простих порад.