Потрібні вогонь та вода: хитрі способи відкрити замерзлий замок

Читать на русском
Автор
2605
Замок авто часто замерзає взимку
Замок авто часто замерзає взимку. Фото freepik.com

Прості способи відкрити авто на морозі

Деякі водії недолюблюють зиму і мають на це вагомі причини. Слизькі дороги та погана видимість ускладнюють керування автомобілем, а машина завдає проблем ще до того, як в неї сядеш. Особливу незручність завдають замерзлі вікна, двері та замки. Раніше ми вже ділилися простим способом відігріти лобове скло машини. Тепер розповімо про хитрощі, які допоможуть відкрити замерзлий замок.

Як відімкнути замерзлий замок

Якщо ви виявили, що замок авто замерз і відкрити його не виходить, спочатку переконайтеся, чи дійсно всі двері міцно замкнені. Іноді в авто можна потрапити з боку пасажира або навіть через багажник. Потім достатньо включити обігрів і почекати, поки лід усередині замку розтане.

Якщо ж замерзлий центральний замок взагалі ніяк не дає проникнути в машину, спробуйте один з описаних нижче лайфхаків.

Відігрійте замок. Для цього методу знадобиться грілка. Прикладіть її до замерзлого замку або потримайте поруч із ним, доки лід не почне танути. При терміновій необхідності можна облити замок гарячою водою (приблизно 40 градусів). При цьому слід стежити, щоб вода не потрапила до серцевини.

Нагрійте ключ. Якщо у вас автомобіль старої моделі й ключ не електричний, можна спробувати його трохи прогріти. Зробити це можна сірниками або запальничкою. Будьте обережні та не перестарайтеся та дотримуйтесь заходів пожежної безпеки. Гарячий метал, швидше за все, розтопить замок. Але ніколи не пробуйте цей метод на нових автомобілях. У разі сучасних ключів полум’я може пошкодити тендітну електроніку.

Санітайзер для рук з етанолом або ізопропіловим спиртом у складі допоможе відкрити замок. Обидві речовини знижують температуру замерзання води. Вони також можуть розтопити кригу в механізмі замку. Покрийте ключ дезінфікуючим засобом. Потім вставте в заморожений замок і зачекайте близько хвилини. Через цей час замок має відкритися.

  1. Відчинивши двері, ретельно протріть її сухою ганчіркою.
  2. Сівши в автомобіль, заведіть його.
  3. Увімкніть обігрів та направте потік повітря до вікон. Завдяки цьому лід розтане швидше, і ви зможете відкрити інші двері.
  4. Найкраще прогрівати автомобіль поступово, оскільки гаряче повітря, що дме на льодове скло, може призвести до його пошкодження.

Раніше "Телеграф" розповідав, як не зламати авто взимку. Помилки в зимовій експлуатації можуть дорого коштувати власникам.