Про це мовчать італійські кухарі: як вибрати якісні макарони

Читать на русском
Автор
2258
Визначити хороший продукт просто
Визначити хороший продукт просто. Фото shuba.life

Зверніть увагу — і ви ласуватимете найкращим продуктом

Напевно, немає людей, які б не любили макарони з найніжнішим соусом. Попри те, що на прилавках магазину є великий вибір цього продукту, принести додому якісний продукт — нелегке завдання.

Разом з Ukr.Media розповімо, як вибрати якісні макарони та на які важливі моменти слід звертати увагу при виборі продукту. У вас точно не буде на вечерю величезного ком з макаронів, що злиплися.

На що звернути увагу при виборі макаронів

Макарони – це виріб винахідливих італійців. На їхню думку, у їхньому складі має бути лише борошно твердих сортів пшениці та вода. Жодних інших інгредієнтів у складі бути не повинно, максимум – кольорові добавки, наприклад, морква, шпинат чи спеції.

Зверніть увагу також на сорт борошна. Якщо на упаковці зазначено, що вироби виготовлені з борошна "групи А" або "1 класу", "durum", "пшениці твердих сортів", "semolina di grano duro" перед нами справжні макарони. Решта не можна вважати справжнім продуктом.

У правильних макаронах повинна бути гладка поверхня, жовтий або бурштиновий колір, невеликі вкраплення через обробку зерна, гладкий край і відсутність крихт у пачці. Вироби з м’яких сортів дуже часто мають блідий або навпаки, дуже яскравий колір, нерівні краї або білі крапки через те, що тісто погано перемішане та крихти в пачці.

Також звертайте увагу на вартість. Справжні макарони завжди коштують дорожче.

Макарони легко перевірити вдома. По-перше, спробуйте їх поламати. Якщо вироби легко ламаються – вони з м’яких сортів пшениці, а з твердих сортів пшениці будуть міцними.

Крім того, у процесі варіння правильні макарони тримають форму, не злипаються і залишаються золотаво-жовтого кольору. Цього не можна сказати про макарони з м’яких сортів пшениці.

Вибрали макарони? Тоді приготуйте їх із ковбасками в томатному соусі. Вийде неймовірно смачно.