За зиму не проросте жодна картоплина: допоможе невелика хитрість

Читать на русском
Автор
82987
Додайте в тару з картоплею лише один продукт
Додайте в тару з картоплею лише один продукт. Фото Pexels

Дізнайтесь, як зберегти картоплю взимку

Картопля — одна з популярних овочів, який є в кожному будинку. Завдяки смаковим якостям вона може бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших.

Багато людей вважають за краще заготовляти картоплю на зиму. Але щоб коренеплоди не втратили своїх якостей і були придатні до вживання, важливо не допустити їх проростання. Зробити це можна завдяки хитрощі, якою користувалися наші бабусі.

Як зробити, щоб картопля не виростала взимку

Картопля добре переносить зиму в прохолодному місці, що добре провітрюється. Для цього підходить темний підвал або комора. Якщо на бульби потрапить сонце, вони швидко почнуть проростати та змінювати колір, а потім стануть непридатними для споживання.

Щоб вони не проросли, овочі не можна зберігати у целофановому пакеті. Найкраще для зберігання картоплі підходять дерев’яні ящики або плетені кошики.

Для кращого збереження картоплі взимку можна вдатися до невеликої хитрості. У тару з коренеплодами додайте трохи каштанів, які збирали восени. Вони запобігають скупченню вологи та не дадуть картоплі загнити й прорости.

Замість каштанів можна використовувати яблука кислих сортів чи лимони.

Чи можна їсти пророслу картоплю

  • Картопля, що проросла, може містити шкідливі речовини. Якщо бульби повністю вкрилися пагонами, стали м’якими або зморщилися, їх необхідно одразу викинути.
  • З метою власної безпеки ні за яких обставин не можна їсти позеленілу картоплю.
  • Якщо колір бульби не здається підозрілим і єдиною проблемою є одиночний пагін, його можна просто зрізати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати капусту. Завдяки нескладним правилам вона пролежить свіжою аж до весни.