Може закінчитись катастрофою: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовці

Читать на русском
Автор
1818
Не всі продукти можна гріти у мікрохвильовці (зображення створено за допомогою ШІ)
Не всі продукти можна гріти у мікрохвильовці (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, які продукти не можна гріти у мікрохвильовці.

Мікрохвильова піч — це незамінний помічник у будь-якому домі. Вона дозволяє швидко і легко розігріти їжу, приготувати нові страви та навіть розморозити продукти. Однак існує ряд продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці.

Ось кілька продуктів, які можуть бути небезпечними для розігріву у мікрохвильовці:

  • Яйця. При розігріванні у мікрохвильовці яйця можуть вибухнути. Це пов'язано з тим, що при нагріванні яйця виділяють пари, які не мають можливості виходити, що призводить до вибуху.
  • Молоко. При розігріванні у мікрохвильовці молоко може закипіти і вилитися з посуду. Щоб цього уникнути, молоко потрібно розігрівати на невеликій потужності, постійно перемішуючи.
  • М'ясо з кістками. При розігріванні у мікрохвильовці кістка може розігрітися і розкришитися. Це може призвести до того, що кісткові осколки попадуть в їжу і поранять рот або горло.
  • Морозиво. При розігріванні у мікрохвильовці морозиво може розплавитися і перетворитися на рідину. Це пов'язано з тим, що мікрохвильова піч нагріває їжу нерівномірно, внаслідок чого поверхня морозива тане, а середина залишається холодною.
  • Пластикові контейнери. Деякі пластикові контейнери можуть виділяти шкідливі речовини при нагріванні у мікрохвильовці. Щоб цього уникнути, перед розігрівом продуктів в пластикових контейнерах, уважно ознайомтеся з інструкцією виробника.
  • Металеві предмети. Метал не пропускає мікрохвильову енергію, що може призвести до пошкодження мікрохвильової печі. Тому перед розігрівом продуктів в мікрохвильовій печі, переконайтеся, що вони не містять металевих предметів.

Важливо пам'ятати, що не всі продукти можна розігрівати у мікрохвильовці. Розігріваючи продукти, які не призначені для цього, ви можете завдати шкоди своєму здоров'ю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити плитку у ванній кімнаті. Ми поділилися корисними лайфхаками.