Долежить до самої весни: як зберегти капусту на зиму без льоху

Читать на русском
Автор
4300
Зберігання капусти взимку потребує певних умов
Зберігання капусти взимку потребує певних умов. Фото Freepik

Належна підготовка — запорука успіху

Капуста, багата на вітаміни і мікроелементи, стає цінним компонентом для нашого харчування. Корисні властивості роблять її невід’ємною частиною здорового раціону. Однак для збереження свіжості капусти протягом тривалого часу потрібні певні навички та знання. "Телеграф" розбирався, у чому зберігати капусту взимку і як запобігти її гниттю та висиханню.

Де краще зберігати капусту у квартирі?

Щоб вдало зберегти капусту в домашніх умовах, потрібно правильно підготувати її до зберігання. Тоді качани надовго залишаться свіжими та соковитими.

Це вимагатиме:

  • видалення верхнього зеленого листя;
  • наступного підсушування;
  • розміщення у місці з гарною циркуляцією повітря, бажано – на протягу.

Потім слід стежити за ймовірним проростанням та загниванням. Потрібно регулярно перевіряти та видаляти уражені та пророслі головки.

Якщо дозволяють приміщення в будинку, для більш тривалого зберігання капусти можна використовувати різні методи, такі як зв’язування по дві штуки та підвішування на поперечині в прохолодному місці або зберігання на полицях вентильованих ящиків.

Якщо пудрити капусту крейдою перед зберіганням, це допоможе запобігти гниттю. Після цього верхнє листя перед вживанням обов’язково потрібно видалити.

Важливо пам’ятати, що холодильник — не найкраще місце для тривалого зберігання капусти. Без упаковування в поліетилен вона швидко висихає, а в пакеті швидко починає гнити. Важливо забезпечити баланс між доступом повітря до упакованої капусти та збереженням соковитості. Для цього ви можете відкрити пакет і періодично перевіряти стан. Оптимальні умови зберігання – температура від -1 до +1 градуса за високої вологості.

У сучасному світі, де здорове харчування стає все більш важливим аспектом, вміння зберегти овочі, такі як капуста, свіжими до самої весни є цінною навичкою. Належна підготовка до зберігання та дотримання оптимальних умов можуть значно продовжити термін їх зберігання, забезпечуючи доступ до цінних поживних елементів навіть протягом тривалого часу.

Раніше ми розповідали про кавказький секрет зберігання часнику. Дізнайтеся з наступної статті, як правильно зберігати часник у міській квартирі, щоб він був свіжим до весни.