Рецепт неймовірної страви зі звичайної картоплі: як готувати картопляну бабку

Читать на русском
Автор
12275
Таку запіканку приготувати надзвичайно просто
Таку запіканку приготувати надзвичайно просто. Фото shuba.life

Бабка може стати як гарніром, так і цілком самостійною стравою

Ми розповідали, як приготувати цікавий солоний манник з буряком. Але, коли їсти хочеться, а часу та сил готувати немає, в пригоді стають простіші рецепти — просто як наступний.

Картопляна бабка готується надзвичайно просто, а ще її можна приготувати з чим завгодно – шинкою, грибами, або навіть із самої картоплі. Але класичним рецептом вважається саме бабка зі шкварками. Як її приготувати, розповіли на Pixelinform.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г свинини
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 1 склянка молока
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо свинину середніми шматочками і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Для обсмажування шкварок можна використовувати будь-яку частину свинини, яка містить жир, наприклад, грудинку, бекон або шийку.
  2. Додаємо до шкварок нарізану кубиками цибулю. Обсмажуємо ще кілька хвилин, поки вона не стане м'якою.
  3. Збиваємо яйця з молоком. Картоплю чистимо від шкірки і натираємо її на дрібній тертці.
  4. Додаємо в яєчно-молочну суміш картоплю, сіль і перемішуємо. Додаємо обсмажені шкварки з цибулею і перемішуємо ще раз.
  5. Змащуємо форму для випікання олією або застеляємо пергаментом для випічки і викладаємо картопляну масу. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки, 50-60 хвилин.

Подаємо картопляну бабку зі сметаною або іншим улюбленим соусом. Також ми ділились рецептом смачного салату з квасолі.