Рецепт неймовірної страви зі звичайної картоплі: як готувати картопляну бабку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12275
Бабка може стати як гарніром, так і цілком самостійною стравою
Ми розповідали, як приготувати цікавий солоний манник з буряком. Але, коли їсти хочеться, а часу та сил готувати немає, в пригоді стають простіші рецепти — просто як наступний.
Картопляна бабка готується надзвичайно просто, а ще її можна приготувати з чим завгодно – шинкою, грибами, або навіть із самої картоплі. Але класичним рецептом вважається саме бабка зі шкварками. Як її приготувати, розповіли на Pixelinform.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 200 г свинини
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 1 склянка молока
- 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Нарізаємо свинину середніми шматочками і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Для обсмажування шкварок можна використовувати будь-яку частину свинини, яка містить жир, наприклад, грудинку, бекон або шийку.
- Додаємо до шкварок нарізану кубиками цибулю. Обсмажуємо ще кілька хвилин, поки вона не стане м'якою.
- Збиваємо яйця з молоком. Картоплю чистимо від шкірки і натираємо її на дрібній тертці.
- Додаємо в яєчно-молочну суміш картоплю, сіль і перемішуємо. Додаємо обсмажені шкварки з цибулею і перемішуємо ще раз.
- Змащуємо форму для випікання олією або застеляємо пергаментом для випічки і викладаємо картопляну масу. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки, 50-60 хвилин.
Подаємо картопляну бабку зі сметаною або іншим улюбленим соусом. Також ми ділились рецептом смачного салату з квасолі.