Не розтрачуйте тепло: як подовжити горіння дров в каміні чи печі

Читать на русском
Автор
977
Вогонь
Вогонь. Фото Pixabay

Варто буде обережним біля вогню

Для того, щоб забезпечити тривале горіння дров у печі, важливо враховувати декілька ключових аспектів. Зокрема варто подумати про вид деревини та дотримуватись певних правил.

В середньому одне поліно може дати вогонь на півтори години. Є способи, які допоможуть якомога довше грітися біля печі й про них можна дізнатись у виданні "OBOZ.UA".

Молоді дрова згорять швидше, аніж витримані

Коли дерево було нещодавно зрублене, то воно вважається молодим і в ньому є досить багато вологи. Поліно треба правильно витримати, але перед цим розколоти на частини та покласти на зберігання у сухе місце не менше, аніж на пів року.

Завдяки цьому дерево буде горіти повільно та рівномірно.

Техніка розпалювання деревини

Аби довше насолоджуватись вогнем, а як наслідок теплом, то варто застосувати метод розпалювання зверху вниз. Для цього знизу треба покласти найбільші частини поліна, а найменші — над ними. Така техніка дасть можливість збільшити ефективність печі.

Зверніть увагу на вид деревини

Якщо ви придбали дрова твердих порід, такі як дуб, ясен, клен або яблуня, то забезпечили собі збільшений час горіння. Такі дерева мають високу щільність і вугілля після них довго тліє.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як можна розтопити піч чи камін сирими дровами.