Топіть піч та камін тільки цими дровами: у будинку завжди буде спекотно

Читать на русском
Автор
44165
Дрова не повинні забруднювати повітря
Дрова не повинні забруднювати повітря. Фото Pexels

Вибір деревини відіграє велике значення для комфорту в будинку та здоров’я його мешканців

Домовласникам, які використовують для обігріву будинку взимку дров’яну піч або камін, доводиться приймати важливе рішення щодо вибору відповідної деревини. Не всі дрова підходять для того, щоб використовувати їх у житлових приміщеннях. У той час як інші види деревини дають багато тепла та не забруднюють повітря.

Про те, які дрова потрібно вибирати для дому, пише Cozilogs.

П’ять видів деревини, які краще використовувати для печей та камінів

Будь-який з видів деревини, представлених нижче – відмінний варіант для використання в дров’яній печі, пальнику, каміні або для багаття. Не забувайте, що дрова обов’язково мають бути сухі.

Береза ​​- це листяна порода деревини. Завдяки своїй щільності вона має велику тепловіддачу, максимальний час горіння та досягає надзвичайно високих температур горіння.

Ясен — це ще один тип листяних порід, який, як вважається, має один із найкращих показників при горінні. Ці дрова створюють дуже стійке і чисте полум’я, яке горітиме гаряче. До того ж дрова з ясена — одні з екологічно чистих для спалювання, оскільки мають один із найтриваліших періодів горіння. Хоча завжди краще спалювати висушену в печі деревину, ясен – одна з небагатьох порід, яку можна спалювати у зеленому стані.

Яблуня — одна з найпопулярніших порід деревини, яку можна спалювати в домашніх умовах. Ця деревина має дуже приємний аромат, що робить її ідеальною для використання у приміщенні. Дрова з яблуні палають дуже повільно. Це робить їх ідеальним для приготування їжі як на дров’яних печах, так і на відкритому повітрі для барбекю та біля вогнища.

Дуб — це тверда деревина, яка особливо популярна для спалювання всередині та зовні приміщень. Цю деревину необхідно сушити не менше 12 місяців, перш ніж вона буде готова до використання. Дуб забезпечує набагато триваліший час горіння, що робить його екологічним. Крім того, він набагато щільніший, ніж породи хвойних порід, а це означає, що він вироблятиме набагато менше диму. Дубові поліна при горінні також видають красивий потріскуючий звук, який багато людей люблять слухати.

Бук — одна з найщільніших порід деревини, яку ви можете купити, а це означає, що вона також може похвалитися одним із найтриваліших періодів горіння. Ця деревина повільного горіння з низьким вмістом вологи не спалахує швидше за всіх, але як тільки вона досягне максимальної температури, ви зможете насолодитися довгим теплим вогнем з приємним ароматом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як почистити камін від нагару. З цим завданням допоможуть впоратися засоби з аптеки.