Як розтопити піч чи камін сирими дровами: допоможуть ці хитрощі

Читать на русском
Автор
14031
Взимку дрова легко можуть відволожитися
Взимку дрова легко можуть відволожитися. Фото Pexels

Допоможуть підручні засоби

При правильній заготівлі та зберіганні дров на зиму деревина не гниє і проблем з розпалюванням не виникає. Але взимку може виникнути ситуація, коли сухих дров під рукою не виявиться, а топити піч потрібно буде по заріз. У такому разі не зайвим буде вміння розпалити сиру деревину.

Як розпалити сирі дрова

У магазинах можна знайти спеціальну рідину для розпалювання дров. Але цими засобами краще не користуватися. Крім того, що на них доведеться витратити гроші, то ще в процесі використання вони дуже неприємно пахнуть. Замінить їх соняшникова олія. Достатньо налити 2-3 столові ложки олії на поліна, щоб розтопити піч. Будьте обережні, тому що це — легкозаймиста речовина.

Другий спосіб розпалити сирі дрова – використовувати найпростіші інгредієнти – борошно та цукор. З них потрібно приготувати суміш. 3 чайні ложки борошна добре змішайте з 1 чайною ложкою цукру. Отриманою сумішшю потрібно добре посипати дрова, що відволожилися. Після цього їх легко розпалити.

Ще один доступний та ефективний засіб для сирих дров – кухонна сіль. Її не потрібно ні із чим змішувати. Достатньо посипати її на деревину, почекати 10-15 хвилин, поки вона вбере вологу та підпалити дрова.

Раніше "Телеграф" розповідав, які дрова краще вибирати для опалення будинку.