Не суньте руки в кишені: три важливі правила, щоб не впасти на слизькій дорозі

Читать на русском
Автор
3034
Ці правила можуть уберегти від падіння
Ці правила можуть уберегти від падіння. Фото Freepik

Запам’ятайте ці прості правила

Цього року зима в Україні морозна та сніжна, тому часто на дорогах та тротуарах виникає ожеледиця. Неправильне пересування по слизьких ділянках дороги може призвести до падіння та травмування. Тому варто дізнатися, як правильно ходити під час ожеледиці.

Щоб уберегти себе від падінь на льоду, потрібно запам’ятати кілька важливих правил, як пересуватися слизькою поверхнею, пише vn.mk.ua. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Важливі правила, як ходити слизькою дорогою

Правило №1

Найпростіше — це пересуватися не поспішаючи, так ви максимально знизите шанси на падіння. Які б важливі справи на вас не чекали, краще пригальмувати і пройти слизьку ділянку обережно, повільно і роблячи дрібні кроки.

Правило №2

Витягніть руки з кишень, навіть якщо мерзнете, вони повинні бути вільними. Щоб пройти слизьку ділянку дороги, вам потрібне правильне балансування. Не тримайте в руках нічого — телефон сховайте в кишеню, а сумку повісьте на плече. Злегка нахиліться вперед, розслабте коліна і дивіться під ноги.

Правило №3

Найкраще при ходьбі по ожеледиці наступати на поверхню повністю всією підошвою. При цьому намагайтеся високо не піднімати ноги. Уявіть, що ви на лижах, рухайтеся повільно, можна допускати легке плавне ковзання. І пам’ятайте, що острівці льоду можуть бути присипані шаром свіжого снігу, тому прискорювати крок можна лише якщо впевнені, що пройшли слизьку ділянку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити із взуттям, щоб воно не ковзало взимку. Перевірені методи з підручними засобами.