Що зробити зі взуттям, щоб воно не ковзало взимку: перевірені способи

Читать на русском
Автор
14712
Подбайте про свою безпеку на ожеледиці
Подбайте про свою безпеку на ожеледиці. Фото Freepik

Як не впасти в ожеледь — прості лайфхаки на зиму

В Україну прийшли січневі морози та снігопади, а отже треба подбати про свою безпеку під час зимових прогулянок. Насамперед це стосується ожеледиці та безпечного пересування по ній. Ми вже розповідали, як доглядати шкіряне взуття взимку, а сьогодні ділимося, як зробити взуття неслизьким.

Як виявилося, є кілька простих, але ефективних способів, що зробити із взуттям, щоб воно не ковзало, пише apostrophe.ua. Ці лайфхаки допоможуть знизити ризик падіння пі час ожеледиці.

Як зробити взуття менш слизьким

Найкраще віддати зимове взуття до рук професійного майстра, який зробить поглиблення протекторів на підошві або спеціальне напилення, які зроблять взуття неслизьким.

Однак, зробити антиковзний ефект на взутті можна самостійно. Тимчасовим рішенням може стати медичний тканинний пластир, який потрібно наклеїти на підошву. Довго він не протримається, проте для нетривалої прогулянки його цілком вистачить.

Більше тривалий ефект буде, якщо за допомогою суперклею прикріпити на підошву наждачний папір. Він зменшить ковзання та протримається близько тижня.

У продажу можна знайти бюджетні льодоступи — це спеціальний механізм із шипами, який одягається на взуття та запобігає ковзанню.

Разово можна вдатися до незвичайного лайфхаку зі шкарпетками. Зніміть шкарпетки з ніг і надягніть їх поверх взуття. Так ви зможете, наприклад, дійти додому з роботи безпечніше.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи надійно утеплити зимове взуття. Вашим ногам буде тепло і сухо.