Пінгвіняча хода і не тільки: як правильно пересуватися по слизькій дорозі

Читать на русском
Автор
699
Ці правила допоможуть не впасти при ожеледиці
Ці правила допоможуть не впасти при ожеледиці. Фото Телеграф

Прості поради, як уникнути падінь на ожеледиці

Україну накрили сильні січневі морози та снігопади. На дорогах і тротуарах може спостерігатися ожеледиця, а отже саме час згадати важливі правила, як пересуватися по слизьких доріжках. Ми вже розповідали, чим змастити взуття, щоб не падати, а сьогодні ділимося правилами поведінки при ожеледиці.

Щоб уникнути падінь та травмування взимку, потрібно дотримуватись кількох важливих правил, пише unian.net. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як правильно ходити в ожеледь

Взагалі краще уникати слизьких доріжок, щоб максимально знизити ризик падінь. Однак, якщо обійти ожеледицю немає можливості, потрібно пересуватися правильно. Постарайтеся ходити повільно, ноги повинні бути трохи підігнутими, а коліна не сильно напружені.

Ступаючи по льоду, намагайтеся наступати всією підошвою, а не скакати з п’ят на носки і навпаки. Постарайтеся зробити свої кроки максимально дрібними та повільними. Там, де є можливість, можна навіть акуратно ковзати.

Найкраще не тримати руки в кишенях і не говорити по телефону, це знизить ризик падіння. Безпечніше розвести руки вбік, щоб краще тримати рівновагу тіла.

Пінгвіняча хода

Як пересуватися ожеледицею, можна підглянути у пінгвінів. Ці тварини точно знають, як безпечно рухатися слизькою поверхнею. Так, за прикладом пінгвінів, робіть дрібні та повільні кроки, а голову та тулуб злегка нахиліть уперед, щоб змістити тяжкість тіла з п’ят.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно падати на ожеледиці. Прості правила, щоб мінімізувати травмування на слизькій дорозі.