Як правильно падати на ожеледиці: прості правила, щоб мінімізувати травми

Читать на русском
Автор
1640
Як уберегти себе взимку під час ожеледиці
Як уберегти себе взимку під час ожеледиці. Фото Телеграф

Дізнайтеся, як мінімізувати травми під час падіння взимку

В Україні вже на всю панує зима з усіма її "принадами". Українці вже зіткнулися і зі снігопадами, і з ожеледицею, і з "кашею" під ногами. Ми вже розповідали про "танець пінгвіна", який допоможе уникнути падінь, а сьогодні ділимося порадами, як правильно падати, якщо вже послизнулися.

"Телеграф" зібрав поради фахівців про те, як діяти під час падіння на льоду, щоб мінімізувати ризик травм та забитих місць. Як виявилось, є кілька простих технік, які вбережуть здоров’я на ожеледиці.

Поради, як правильно падати взимку

Якщо послизнулися і починаєте падати, потрібно реагувати якнайшвидше. Постарайтеся присісти, це зменшить висоту падіння і знизить ризик серйозних травм.

Коли не втрималися ногами на слизькій дорозі, постарайтеся уникнути падіння на спину, тому що можна сильно пошкодити хребет та голову. Якщо вже падаєте обличчям догори, постарайтеся згрупуватись, підтягнувши коліна до живота, а голову нахиливши до грудей.

Якщо падаєте на бік, "підкладайте" під удар передпліччя, це амортизує силу падіння.

Якщо падаєте обличчям донизу, постарайтеся швидко зреагувати і підігнути одну руку так, щоб впасти на передпліччя і одразу повернутись на бік. Це мінімізує травми та поранення обличчя.

Також при падіннях, постарайтеся мінімізувати навантаження на коліна, краще і правильніше буде впасти на бік стегна або на сідниці, це амортизує силу удару та убереже більш тендітні коліна від травм.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити, щоб взуття не ковзало. Несподівані лайфхаки для зими, які справді працюють.