Телефон впав у калюжу: слушні поради, як висушити смартфон

Читать на русском
Автор
3729
Висушуємо промоклий смартфон правильно
Висушуємо промоклий смартфон правильно. Фото Freepik

Краще не класти мокрий смартфон у ємність із рисом

Якщо ваш мобільний телефон опинився у воді, необхідно негайно провести процедуру сушіння, оскільки рідина може пошкодити динаміки смартфона. Для користувачів важливо знати, як правильно чинити в таких ситуаціях.

Позбутися води у смартфоні досить просто. Як пише Pocket-lint, використання рису не потрібно.

Як висушити промоклий телефон

Перш за все вимкніть пристрій. Якщо ваш телефон ще вологий, не слід його використовувати та підключати до джерела живлення.

Спочатку осушіть телефон за допомогою чистого рушника або тканини. Потрібно зберігати пристрій у стійкому положенні, не струшувати, щоб рідина не проникла у важкодоступні кути та щілини.

Ще один важливий етап – витягти ту частину телефону, де розташовані SIM-карта та microSD. Це створить додатковий отвір для вентиляції.

Якщо ваш телефон промок, залиште його сохнути. Покладіть смартфон на рушник або мікрофібру і не торкайтеся його кілька днів (стандартний період — 48 годин). Бажано забезпечити хорошу вентиляцію приміщення. Після закінчення 48 годин можна вмикати смартфон.

Також не варто відразу опускати пристрій у миску з крупою, оскільки це може призвести до появи подряпин. Натомість можна скористатися пакетами із силікагелем, які часто продаються в упаковці для електроніки. Розмістіть силікагель під пристроєм та над ним під час сушіння.

Раніше ми писали, що відключити у смартфоні, щоб зберегти заряд батареї. Прості налаштування звуку можуть допомогти заощадити заряд батареї телефону.