Залишитеся без звуку: чим не можна чистити динамік смартфона

Читать на русском
Автор
8024
Не забувайте про чищення динаміків
Не забувайте про чищення динаміків. Фото Freepik

Уникайте гострих предметів

Якщо звук на вашому мобільному телефоні став тихішим або переривається, можливо, причина полягає у забруднених динаміках. Очищення їх досить просте, але важливо уникати використання зубочисток та голок.

Під час очищення динаміків у смартфоні варто пам’ятати про кілька важливих моментів. Про це пише Pocket-lint.

Чим не можна чистити динамік телефону

Якщо звук на вашому гаджеті став хрипким або спотвореним, це може бути сигналом того, щоб розпочати очищення динаміків. Отвори для звуку досить маленькі та крихкі, тому слід поводитися з ними обережно.

Важливо уникати використання води, абразивних засобів чи гострих предметів під час очищення динаміків телефону. Хоча це і може допомогти позбавитися бруду, ви ризикуєте назавжди пошкодити динаміки.

Чим і як почистити динамік смартфона

Найбезпечніше скористатися щіткою з м’якою щетиною, такою як м’яка зубна щітка. Тільки переконайтеся, що вона суха та чиста. Крім того, спеціальна замазка, що чистить, добре проникне в щілини та видалить дрібний бруд, а проста повітродувка допоможе позбутися пилу, волосся і крупного сміття.

Раніше ми писали, як не можна заряджати iPhone. Є кілька порад, які можуть допомогти продовжити термін служби акумулятора телефону.