Не випивайте все пиво вдома: залиште трохи для незвичайної вечері

Читать на русском
Автор
16472
Пікантний рецепт курочки на вечерю
Пікантний рецепт курочки на вечерю. Фото vazhnoznat.com

М’ясо вийде ароматним та ніжним

Яких страв не придумали досвідчені кулінари з курячого м’яса! І куряча грудка у вершковому соусі, і суп з галушками, і готують з м’яса найрізноманітніші салати – страви з курки здатні приємно дивувати завжди.

Однак сьогодні разом із "Важно знать" ми приготуємо курячі стегна в… пиві. Цей рецепт дуже люблять німці та англійці — вони розуміються і на пиві, і на всіляких стравах із цим напоєм. Приготовлена таким чином курочка вийде запашною та ніжною. Пряний хлібний запах і залишковий смак додадуть курячому м’ясу чималої пікантності. Страва сподобається навіть тим, хто не вживає алкоголь – пивні пари підуть у повітря ще в процесі приготування.

Як приготувати курячі стегна в пиві

Інгредієнти:

  • 5 курячих стегенець;
  • 500мл темного пива;
  • 3 цибулини;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • соняшникова олія;
  • сіль, чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна моєму і сушимо. Підготовлене м’ясо посипаємо куркумою, солимо, перчимо та акуратно втираємо руками спеції. Замариновані стегна відправляємо в холодильник мінімум на півгодини.
  2. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю, обсмажуємо до золотистості.
  3. Окремо обсмажуємо до золотистої скоринки м’ясо, додаємо цибулю та заливаємо 350 мл пива. Тушкуємо на середньому вогні під закритою кришкою півгодини, після відправляємо в сковороду пиво, що залишилося, закриваємо кришкою і продовжуємо готувати ще 15 хвилин.

Подаємо готове куряче м’ясо з улюбленим гарніром. Також смачна страва буде і з домашнім хлібом.