Щоб очистити деко, бабуся брала два дешеві засоби: вони знайдуться і на вашій кухні

Читать на русском
Автор
4144
Ви впораєтеся з проблемою легко
Ви впораєтеся з проблемою легко. Фото picture-alliance.com

Раз-два — і деко блищить

Хто ж відмовиться від шматочка найсмачнішого пирога чи ароматної картоплі по-французьки ? Однак після ситного обіду чи сімейної вечері ми маємо неприємне завдання — відмити деко для запікання.

Ніхто не любить мати справу з чищенням форми для духовки. Кожен кулінар знає, наскільки іноді складно та довго її відмити. Ще важче це зробити, якщо колись жир і бруд глибоко в’їлися. Бруд не тільки непривабливий, але і може вплинути на смак ваших страв. Проте ми разом із "Главредом" допоможемо розв'язати цю проблему за допомогою одного бабусиного способу. Завдяки двом простим засобам ви витратите мінімум сил і енергії та полегшите собі життя.

Як легко очистити деко для запікання

У це складно повірити, але впоратися з найважчим завданням нам допоможе звичайна харчова сода у поєднанні з оцтом. Такий простий та бюджетний засіб — ефективний спосіб прибрати бруд на деку.

Для приготування пасти нам потрібно змішати 10 столових ложок харчової соди, три ложки оцту та чотири ложки гарячої води. Оцет необхідно додавати поступово, щоб контролювати утворення піни. Якщо паста вийшла дуже рідкою, потрібно додати ще соди — паста має бути кремоподібною консистенцією.

Приготовлену пасту потрібно нанести на забруднені місця форми та залишити на кілька годин. Потім необхідно просто видалити її губкою і водою — і деко буде як нове.

Раніше ми розповідали, як відмити сковороду від жиру. Ці хитрощі полегшать вам життя.