Не відмовляйте собі в задоволенні повечеряти картоплею по-французьки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 71362
Найкращий рецепт для смачної вечері
Кожен кулінар хоче побалувати своїх близьких незвичайною стравою. І якщо ви вже готували макарони з фаршем та томатами, пропонуємо влаштувати Францію на вашому столі та приготувати картоплю "Буланжер" по-французьки.
Для такої страви за рецептом "Важливо знати" вам знадобляться прості інгредієнти та небагато часу. Результат перевершить усі очікування — картопля в ароматній заливці вийде неймовірно ніжною.
Як приготувати картоплю "Буланжер" по-французьки
Інгредієнти:
- 1 кг невеликої картоплі;
- 70 г вершкового масла
- 2-3 великі ріпчасті цибулини;
- 400 мл свіжого молока;
- сіль до свого смаку;
- чорний мелений перець на смак;
- базилік та кріп за бажанням.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тонкими кружальцями по 2 мм, солимо і перчимо.
- Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
- Форму змащуємо 20-25 г вершкового масла, викладаємо на дно форми тонкий шар картоплі, зверху — цибулю і повторюємо, поки не закінчаться овочі. Останній шар картопляних скибочок акуратно викладаємо по колу.
- Картоплю до верхнього шару заливаємо нагрітим молоком, верхівку поливаємо розтопленим маслом, що залишилося.
- Накриваємо деко фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу та відправляємо запікати страву ще на 40 хвилин при 180 градусах.
У готову страву за бажанням додаємо тертий твердий сир, часник і прикрашаємо подрібненою зеленню. До картоплі можна подати домашній майонез.