Не відмовляйте собі в задоволенні повечеряти картоплею по-французьки

Читать на русском
Автор
71362
Чудова картопля в ніжній молочній заливці Новина оновлена 02 січня 2024, 10:24
Чудова картопля в ніжній молочній заливці. Фото shuba.life

Найкращий рецепт для смачної вечері

Кожен кулінар хоче побалувати своїх близьких незвичайною стравою. І якщо ви вже готували макарони з фаршем та томатами, пропонуємо влаштувати Францію на вашому столі та приготувати картоплю "Буланжер" по-французьки.

Для такої страви за рецептом "Важливо знати" вам знадобляться прості інгредієнти та небагато часу. Результат перевершить усі очікування — картопля в ароматній заливці вийде неймовірно ніжною.

Як приготувати картоплю "Буланжер" по-французьки

Інгредієнти:

  • 1 кг невеликої картоплі;
  • 70 г вершкового масла
  • 2-3 великі ріпчасті цибулини;
  • 400 мл свіжого молока;
  • сіль до свого смаку;
  • чорний мелений перець на смак;
  • базилік та кріп за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тонкими кружальцями по 2 мм, солимо і перчимо.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
  3. Форму змащуємо 20-25 г вершкового масла, викладаємо на дно форми тонкий шар картоплі, зверху — цибулю і повторюємо, поки не закінчаться овочі. Останній шар картопляних скибочок акуратно викладаємо по колу.
  4. Картоплю до верхнього шару заливаємо нагрітим молоком, верхівку поливаємо розтопленим маслом, що залишилося.
  5. Накриваємо деко фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу та відправляємо запікати страву ще на 40 хвилин при 180 градусах.

У готову страву за бажанням додаємо тертий твердий сир, часник і прикрашаємо подрібненою зеленню. До картоплі можна подати домашній майонез.