З приємною кислинкою та насиченим ароматом: цей пиріг розберуть ще з дека
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25997
Сподобається навіть гурманам
Ароматна пишна випічка не тільки радує смакові рецептори, але й подарувати будинку особливу атмосферу затишку. Будинок завжди асоціюється зі смачними пирогами або приголомшливими десертами.
Сьогодні ми приготуємо незвичайний та неймовірно смачний лимонний пиріг. Ніжна, з приємною кислинкою і насиченим ароматом випічка припаде до смаку ласунам.
Як приготувати лимонний пиріг
Інгредієнти:
- борошно — 375 г;
- холодне вершкове масло – 250 г;
- дрібна сіль — 1 ч. л.;
- крижана вода – 125 мл;
- лимони – 3 шт. (550 г);
- цукор – 420 г;
- яйця – 4 шт.;
- жовток – 1 шт.;
- коричневий цукор – 100 г;
- збиті вершки для прикраси.
Спосіб приготування:
- Масло нарізаємо кубиками в 1 см, додаємо до нього борошно, сіль і замішуємо тісто. Додаємо крижану воду і знову швидко перемішуємо.
- Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, вимішуємо і ділимо на дві частини. Кожну половинку розгортаємо у пласт, загортаємо у харчову плівку і ставимо в холодильник на 3 години.
- Для приготування начинки лимона цедру натираємо на дрібній тертці. Самі лимони чистимо, нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо з цедрою та цукром, даємо настоятися протягом 3 годин.
- Тісто дістаємо з холодильника, кожну частину розкочуємо в корж діаметром 24 см. Один із них викладаємо на дно форми.
- Збиваємо яйця, змішуємо з лимонною сумішшю, заливаємо у форму, зверху викладаємо другий корж і защипуємо краї.
- Змащуємо майбутній пиріг жовтком, посипаємо коричневим цукром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин до золотистого кольору.
Готовому пирогу даємо трохи охолонути, нарізаємо, кожен шматочок прикрашаємо збитими вершками і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!