З приємною кислинкою та насиченим ароматом: цей пиріг розберуть ще з дека

Читать на русском
Автор
26006
Пиріг вийде з насиченим смаком
Пиріг вийде з насиченим смаком. Фото http://gurman.co.ua

Сподобається навіть гурманам

Ароматна пишна випічка не тільки радує смакові рецептори, але й подарувати будинку особливу атмосферу затишку. Будинок завжди асоціюється зі смачними пирогами або приголомшливими десертами.

Сьогодні ми приготуємо незвичайний та неймовірно смачний лимонний пиріг. Ніжна, з приємною кислинкою і насиченим ароматом випічка припаде до смаку ласунам.

Як приготувати лимонний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 375 г;
  • холодне вершкове масло – 250 г;
  • дрібна сіль — 1 ч. л.;
  • крижана вода – 125 мл;
  • лимони – 3 шт. (550 г);
  • цукор – 420 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • жовток – 1 шт.;
  • коричневий цукор – 100 г;
  • збиті вершки для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Масло нарізаємо кубиками в 1 см, додаємо до нього борошно, сіль і замішуємо тісто. Додаємо крижану воду і знову швидко перемішуємо.
  2. Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, вимішуємо і ділимо на дві частини. Кожну половинку розгортаємо у пласт, загортаємо у харчову плівку і ставимо в холодильник на 3 години.
  3. Для приготування начинки лимона цедру натираємо на дрібній тертці. Самі лимони чистимо, нарізаємо тонкими скибочками, змішуємо з цедрою та цукром, даємо настоятися протягом 3 годин.
  4. Тісто дістаємо з холодильника, кожну частину розкочуємо в корж діаметром 24 см. Один із них викладаємо на дно форми.
  5. Збиваємо яйця, змішуємо з лимонною сумішшю, заливаємо у форму, зверху викладаємо другий корж і защипуємо краї.
  6. Змащуємо майбутній пиріг жовтком, посипаємо коричневим цукром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин до золотистого кольору.

Готовому пирогу даємо трохи охолонути, нарізаємо, кожен шматочок прикрашаємо збитими вершками і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!