Взуття більше не буде промокати від снігу: якими засобами скористатися

Читать на русском
Автор
4861
Чим намастити взуття, щоб воно не промокало
Чим намастити взуття, щоб воно не промокало. Фото pixabay.com

Які засоби захистять зимове взуття від промокання

Мабуть, в кожного після довгої зимової прогулянки, хоч раз промокали ноги від снігу. Однак мало хто знає, як цьому запобігти. Раніше ми розповідали, як захистити взуття від солі та піску взимку. Тепер поговоримо, що потрібно зробити, аби воно не промокало.

Якщо ви полюбляєте замшеве взуття, але взимку доводиться від нього відмовлятися, не поспішайте цього робити. На ProstoWay розповіли, чим можна скористатися, аби воно не промокало.

Що робити, щоб замшеве взуття не промокало

Відповідь проста: придбайте будь-який водовідштовхувальний засіб. У їх складі є віск, що робить на поверхні взуття шар, що захищає від води.

Якщо ж на замшевому взутті є соляні розводи, від них теж варто позбутися. Для цього потрібно взяти оцет, намочити ним ватний диск та протерти ним поверхню. Таким способом ви не лише очистите взуття, а й покращите зовнішній його вигляд.

Що робити, щоб шкіряне взуття не промокало

Якщо бажаєте, можна скористатися магазинним засобом. Однак краще та надійніше з таким матеріалом впорається народний метод. Вам потрібні: гліцерин (20 г), рідкий риб’ячий жир (40 г), скипидар (30 г), бджолиний віск (10 г). Всі ці компоненти варто розтопити, після чого змішати з гліцерином та нанести на взуття тонким шаром.

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити зимове взуття. Ми поділилися корисними лайфхаками.