Буде сухо і тепло: прості способи надійно утеплити зимове взуття

Читать на русском
Автор
12758
Ноги будуть у теплі та не намокнуть на прогулянці
Ноги будуть у теплі та не намокнуть на прогулянці. Фото Freepik

П’ять перевірених способів утеплити взуття взимку

У зимові холоди та сильні морози взуття може пропускати холод і намокати, а це шкідливо для ніг і може призвести до застуд та інших захворювань. Тому потрібно подбати про утеплення зимових чобіт чи черевиків, щоб ногам було сухо та тепло. Ми вже розповідали, як доглядати шкіряне взуття взимку, а сьогодні ділимося, як утеплити зимове взуття.

Як виявилося, є п’ять простих способів зробити своє зимове взуття теплішим, пише ТСН. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як утеплити зимове взуття — прості способи

Нові / додаткові устілки

Це найпростіший і найефективніший спосіб утеплити зимову пару взуття. Найкраще обирати устілки з натуральних матеріалів, тому що вони добре гріють та утримують тепло.

Теплі шкарпетки

Щоб уникнути промерзання ніг, слід носити теплі шкарпетки, чудово, якщо у вас є вовняні. Вони добре утримують тепло та ногам буде комфортно. Ще один варіант — термошкарпетки, які також ідеально підходять для зими.

Суха гірчиця

Це давній спосіб, яким користувалися ще наші бабусі. Потрібно надіти одну пару шкарпеток, а потім другу, насипавши між ними трохи гірчичного порошку.

Старі газети

Теж старий і перевірений роками спосіб утеплити ноги, який часто використовують альпіністи. Потрібно спочатку обгорнути ноги газетами, потім одягти шкарпетки і потім взутися. Такий лайфхак підійде для сухої морозної погоди.

Герметизація взуття

Зараз у продажу є великий асортимент засобів для обробки взуття, щоб зробити його водонепроникним і водовідштовхуючим. Обробіть таким засобом всю поверхню взуття та всі шви, тоді ваші черевики та ноги в них залишаться сухими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити ноги взимку. Три важливі правила для морозної погоди.