Буде, як нове: три важливі правила догляду за шкіряним взуттям взимку

Читать на русском
Автор
1450
Шкіряне взуття буде як нове при правильному догляді
Шкіряне взуття буде як нове при правильному догляді. Фото Freepik

Є прості лайфхаки для догляду за шкіряним взуттям

Шкіряне взуття взимку потребує особливого догляду, щоб зберегти свій товарний вигляд. Є кілька простих, але важливих правил догляду за зимовим шкіряним взуттям. Ми вже розповідали, як утеплити ноги взимку, а сьогодні ділимося порадами щодо догляду за взуттям.

Як пише "Телеграф", категорично заборонено прати шкіряне взуття в пральній машині, за ним потрібен лише ручний догляд. Пропонуємо дізнатися про це детальніше.

Ручне чищення шкіряного взуття

Відправляти зимові кроси або черевики в пральну машину погана ідея. Перепади температури в пралці можуть пошкодити взуттю, на ньому можуть з’явитися тріщини, які потім пропускатимуть холод та вологу. До того ж, вигляд буде втрачено. Мити та чистити шкіряне взуття взимку краще вручну з використанням м’яких ганчірок, щіток та не агресивних засобів.

Зволоження шкіряного взуття

Шкіряне взуття потребує зволоження та захисту від морозів, щоб не втратити товарний вигляд. Можна змастити черевики або чоботи жирними засобами, які відштовхуватимуть вологу та мороз. Для цього підійдуть жирні креми, вазелін та інші жирні засоби. Також можна придбати спеціальний засіб у взуттєвому магазині.

Чищення шкіряного взуття від солі

Ви могли бачити білі розводи на шкіряному взутті — це залишки солі та засобів, якими посипають дороги в зимовий час. Ці засоби можуть нашкодити шкіряному взуттю, тому його потрібно регулярно очищати від білих сольових розводів. Для очищення можна використовувати розчин води та оцту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити білі сольові плями на замшевому взутті. Дивний, але ефективний лайфхак.