Ситний та пікантний салат без грама м’яса: ось як він готується

Читать на русском
Автор
14831
Салат швидко готується, ще швидше з’їдається
Салат швидко готується, ще швидше з’їдається. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Так салат ви точно ще не готували

В улюблених салатах ми звикли до стандартного набору продуктів: зазвичай ми готуємо овочеві страви, м’ясні або з печінкою. А давайте сьогодні поекспериментуємо та приготуємо салат із морською капустою.

Саме такий салат зі "Школою життя" й приготуємо. Вас захопить незвичайне поєднання всіх інгредієнтів та смак страви. Ситний салат чудово підійде для легкої вечері.

Як приготувати салат з морською капустою

Інгредієнти:

  • печериці – 170 г;
  • морська капуста – 170 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 70-80 г;
  • селера стебла – 70 г;
  • яйце варене – 2 шт.;
  • чорний перець – на свій смак;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до золотистості на сковороді з соняшниковою олією. Додаємо натерту моркву та готуємо протягом 5 хвилин, поки морква не стане м’якою.
  2. Свіжу селеру нарізаємо кільцями, гриби — пластинами та відправляємо в сковороду з цибулею та морквою. Смажимо все до готовності грибів. Даємо охолонути й перекладаємо салатник.
  3. Яйця чистимо, нарізаємо квадратиками та разом із морською капустою відправляємо до салатника.
  4. Все перчимо, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.

Якщо після вечері залишиться трохи салату, збережіть його правильно. Так ви зможете насолодитися його смаком ще й наступного дня.