Швидко "вб'єте" батарею: що не можна робити, коли телефон на зарядці

Читать на русском
Автор
148828
Телеграф

Дотримання цих простих правил подовжить життя вашого гаджета

Багато власників смартфонів не знають про важливе правило користування пристроєм. Експерт у сфері IT-технологій розповів, як користуватися смартфоном, коли він перебуває на зарядці.

Він підкреслив, що акумулятор смартфона прослужить довше, якщо не розряджати його "в нуль" і не залишати підключеним до електроживлення на всю ніч, пише itechua. Щоб не "вбити" батарею, треба завжди підтримувати в ній заряд у діапазоні 20-80 відсотків.

"Побачили 20 відсотків – поставили на зарядку, побачили 80 відсотків – зняли телефон. Так він не перегрівається, не перетруджується, так буде найбезпечніше", – радить експерт.

Він підкреслив, що користуватися смартфоном, доки він заряджається, не рекомендується. Одночасно накопичуючи та витрачаючи заряд, батарея зазнає підвищених навантажень, які згодом можуть призвести до зменшення її місткості.

"Якщо ви просто дивитеся відео, гортаєте фотографії або серфите в інтернеті, додаткові втрати акумулятора будуть становити 2 відсотки місткості за рік. Але якщо грати під час зарядки або користуватися ресурсомісткими додатками, наприклад, відеоредактором, телефон буде нагріватися, а високі температури дуже шкідливі для акумулятора, і втрата місткості буде набагато більшою", – пояснив експерт.

Також не варто заряджати смартфон на холоді, це може призвести до виходу акумулятора з ладу, додав експерт. Людям, які не можуть надовго відмовитися від використання смартфона, він запропонував два способи прискорити заряджання пристрою.

"Найпростіше – вимкнути телефон на час заряджання, так буде найшвидше. Якщо відключати пристрій небажано, слід увімкнути темну тему, якщо це OLED-дисплей, а також режим енергозбереження", – порадив експерт.

Раніше "Телеграф" писав про основні причини, що часто призводять до того, що телефон починає працювати повільно.