Що станеться зі смартфоном, якщо розряджати його повністю до 0%: неприємна новина

Читать на русском
Автор
8661
Слідкуйте за зарядом батареї смартфона
Слідкуйте за зарядом батареї смартфона. Фото Телеграф

Розповідаємо, чому не можна повністю "саджати" свій телефон

Не варто чекати, поки мобільний телефон повністю розрядиться, перш ніж підключити смартфон до мережі. Така звичка може негативно вплинути на стан акумулятора пристрою.

Постійне розрядження смартфона до 0% призводить до прискореного зношування батареї. Про це пише PCmag.

Використання телефону до повного розряду не рекомендується для сучасних акумуляторів. Краще уважно відстежувати рівень заряду, щоб він не досягав мінімуму. В іншому випадку термін служби батареї скоротиться.

Коли потрібно заряджати смартфон

Підключайте пристрій до мережі до того, як він запропонує увімкнути режим енергозбереження. Наприклад, для iOS це відбувається при рівні заряду 20%, тому потрібно починати зарядку при рівні заряду від 30% до 40%.

Також рекомендується припиняти заряджання при рівні заряду від 80% до 90%. Заряджання телефону до 100% за допомогою високовольтного зарядного пристрою може негативно впливати на акумулятор. Найкраще підтримувати заряд батареї в межах від 30 до 80%, щоб продовжити її термін служби.

Раніше ми писали, як заощадити заряд батареї смартфона за допомогою шпалер. Також "Телеграф" розповідав, яка функція дуже швидко розряджає акумулятор телефону.