Королівська страва: ви приготуєте цю шарлотку всього з чотирьох інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 50797
Простіше рецепту ви не знайдете
Ароматна пишна шарлотка — один з улюблених варіантів домашньої випічки. Соковиті яблука в ніжному тісті створюють неймовірне поєднання солодощів та кислинки.
А ви знали, що за однією з версій знаменитий пиріг вигадала сама королева Британії? Цей чудовий яблучний пиріг підходить і для чаювання в родинному колі, і для святкового столу. Тим більше, що ми разом з Shuba пропонуємо простий рецепт лише з 4 інгредієнтів. До того ж приготування такої шарлотки не вимагає від вас особливих навичок.
Як приготувати шарлотку
Інгредієнти на 6 порцій:
- яйця курячі — 4 шт.;
- яблуко — 2 шт.;
- цукор — 1 склянка;
- борошно пшеничне — 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Розбиваємо курячі яйця, відокремлюємо білок і збиваємо з цукром у пишну піну. В отриману суміш додаємо по одному жовтку, постійно помішуючи.
- В яєчну суміш через сито просіюємо борошно і все ретельно перемішуємо.
- Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину. М’якуш нарізаємо маленьким кубиком, посипаємо їх цукром і корицею.
- Форму для запікання застеляємо пергаментом. Викладаємо на дно яблука, зверху виливаємо тісто. Випікаємо шарлотку 40-45 хвилин при 180°C.
Готовий пиріг подаємо з домашнім згущеним молоком. Вийде неймовірно смачно.