Королівська страва: ви приготуєте цю шарлотку всього з чотирьох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
50797
Пишна та ароматна випічка
Пишна та ароматна випічка. Фото shuba.life

Простіше рецепту ви не знайдете

Ароматна пишна шарлотка — один з улюблених варіантів домашньої випічки. Соковиті яблука в ніжному тісті створюють неймовірне поєднання солодощів та кислинки.

А ви знали, що за однією з версій знаменитий пиріг вигадала сама королева Британії? Цей чудовий яблучний пиріг підходить і для чаювання в родинному колі, і для святкового столу. Тим більше, що ми разом з Shuba пропонуємо простий рецепт лише з 4 інгредієнтів. До того ж приготування такої шарлотки не вимагає від вас особливих навичок.

Як приготувати шарлотку

Інгредієнти на 6 порцій:

  • яйця курячі — 4 шт.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • цукор — 1 склянка;
  • борошно пшеничне — 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Розбиваємо курячі яйця, відокремлюємо білок і збиваємо з цукром у пишну піну. В отриману суміш додаємо по одному жовтку, постійно помішуючи.
  2. В яєчну суміш через сито просіюємо борошно і все ретельно перемішуємо.
  3. Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину. М’якуш нарізаємо маленьким кубиком, посипаємо їх цукром і корицею.
  4. Форму для запікання застеляємо пергаментом. Викладаємо на дно яблука, зверху виливаємо тісто. Випікаємо шарлотку 40-45 хвилин при 180°C.

Готовий пиріг подаємо з домашнім згущеним молоком. Вийде неймовірно смачно.