Такому соусу для макаронів позаздрили б і італійці: фантастичний рецепт

Читать на русском
Автор
29436
З цим соусом з’їдять усі макарони
З цим соусом з’їдять усі макарони. Фото shuba.life

Так ви точно ще не готували

Смак вашої вечері не завжди залежить від інгредієнтів у його складі. Дуже часто техніка приготування та пікантний соус відіграють не менш важливу роль.

Якщо ви подасте улюблені макарони з соусом за рецептом "На пенсії", їх смак не просто покращає – він стане ідеальним. Побачите – варто лише раз приготувати цей соус, і його смаку позаздрять навіть італійці – справжні цінителі макаронів та пасти.

Як приготувати соус для макаронів і пасти

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 29 г;
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.; молоко – 240 мл;
  • твердий тертий сир – 45 г;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • перець та паприка – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо в нього борошно і все ретельно перемішуємо. Постійно перемішуючи, готуємо близько 1 хвилини, поки суміш не стане золотистою та однорідною.
  2. До отриманої суміші додаємо молоко і доводимо масу до кипіння.
  3. Постійно помішуючи, готуємо близько 1-2 хвилин – суміш має загуснути. Потім додаємо натертий сир, сіль, перець, паприку і все ретельно перемішуємо.
  4. Готовий соус знімаємо з вогню і подаємо гарячим, поки він не загуснув.

Рекомендуємо також приготувати до макаронів сирний соус за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно!