Як їсти хурму: в яких випадках необхідно знімати шкірку

Читать на русском
Автор
5803
Від шкірки залежить смак фрукту
Від шкірки залежить смак фрукту. Фото gromada.group

Як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без

Ми розповідали, чи можна їсти варення, на якому пліснява. Тепер ділимось цікавим фактом про хурму, якого ви могли не знати, навіть якщо любите цей яскравий помаранчевий фрукт.

Багато хто не знає, коли та як потрібно їсти хурму. Розповідаємо про це разом із "ТСН".

Як правильно їсти хурму

Хурму можна їсти зі шкіркою або без. Але це залежить не стільки від ваших уподобань, скільки від сорту хурми та її ступеня зрілості.

Стиглі плоди хурми мають солодкий смак і м'яку шкірку, тому їх можна їсти як повністю, так і нарізавши на скибочки. У шкірці таких плодів міститься багато вітамінів та корисних мікроелементів.

Нестиглі плоди хурми мають терпкий смак і тверду шкірку. Їх найсмачніше їсти нарізаними на скибочки, попередньо знявши шкірку. Річ у тім, що танін, який і робить хурму терпкою, міститься в шкірці недостиглих плодів. Він може викликати нудоту та розлад шлунка.

Щоб отримати максимальну користь від хурми, її потрібно їсти не раніше, ніж через годину після їди та не пізніше, ніж за пів години до їжі. Це пов'язано з тим, що хурма містить багато клітковини, яка може сповільнити перетравлення їжі.

Хурму можна поєднувати з йогуртом, вершками та сиром. Хурма чудово підходить для самостійного перекусу, її можна додати і до салату. Ми ділились рецептом такої закуски.