Для цього салату вам знадобиться хурма: 10 хвилин – і незвичайний салат на столі

Читать на русском
Автор
11593
Страва вийде дуже пікантною та незвичайною
Страва вийде дуже пікантною та незвичайною. Фото shuba.life

Такого салату ви ще точно не куштували

Усілякі різноманітні салати часто готуємо на нашій кухні. Нарізати інгредієнти, заправити улюбленим соусом, при необхідності перемішати і подати на стіл — що може бути простіше?

Сьогодні разом із Shuba приготуємо незвичайний салат із хурмою та моцарелою. Ця страва підходить для любителів контрастних смаків і відмінно підходить і на закуску, і як гарнір. Гіркота руколи, насолода хурми, пряність оливок і ніжність моцарели — це поєднання смаків вас точно вразить.

Як приготувати салат з хурмою та моцарелою

Інгредієнти на 4 порції:

  • хурма "Шарон" — 2 шт.;
  • моцарела міні — 200 г;
  • оливки без кісточок — 200 г;
  • рукола — 100 г.

Для заправки:

  • оцет бальзамічний — 10 мл;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Руколу ретельно миємо, сушимо, добряче нарізаємо та викладаємо на тарілку.
  2. Хурму також моєму та сушимо. Нарізаємо її шматочками та розкладаємо по колу тарілки зверху на руколу. У центр тарілки викладаємо кульки моцарели, а навколо оливки.
  3. Для приготування заправки змішуємо бальзамічний оцет з олією та сіллю. Отриманою заправкою поливаємо салат і відразу подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо купили терпку хурму. Цей лайфхак зробить фрукт солодким.