Всього два продукти — і у вас на столі стоятиме фантастичний смаколик: найпростіший рецепт мандаринового варення

Читать на русском
Автор
3233
Таку баночку можна навіть подарувати комусь близькому
Таку баночку можна навіть подарувати комусь близькому

Обов’язково приготуйте, поки є сезонні мандарини

Ми розповідали, як обирати солодкі мандарини та на що звертати увагу. Тепер розповідаємо, як із сезонних мандаринів приготувати неймовірну заготівлю — ароматне варення.

Для цього знадобляться всього 2 інгредієнти. Такий конфітюр буде чудово поєднуватись як з солодкими, так і з солоними стравами. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 1 кг мандаринів;
  • 400-600 г цукру.

Спосіб приготування:

  1. Мандарини миємо, чистимо від шкірки. Зачищаючи мандарини, намагаємось видалити якнайбільше білих волокон.
  2. Розділяємо плоди на часточки, нарізаємо їх на дрібні шматочки і викладаємо у каструлю з товстим дном. Засипаємо цукром.
  3. Ставимо на вогонь і варимо, помішуючи, до утворення більш-менш однорідної маси. Проціджуємо її через дрібне сито або марлю.
  4. Повертаємо все в каструлю і варимо до загустіння (приблизно 30-45 хвилин). За 15 хвилин до закінчення приготування, якщо є таке бажання, можна додати спеції.
  5. Готове варення розкладаємо по стерилізованих банках. Закручуємо за технологією.

Таке варення і саме по собі дуже смачне, Однак, якщо ви хочете цікавіший, глибокий і пікантний смак, можна додати трохи спецій. Це кориця, кардамон, імбир тощо. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний салат з мандаринами.