Всього два продукти — і у вас на столі стоятиме фантастичний смаколик: найпростіший рецепт мандаринового варення
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3233
Обов’язково приготуйте, поки є сезонні мандарини
Ми розповідали, як обирати солодкі мандарини та на що звертати увагу. Тепер розповідаємо, як із сезонних мандаринів приготувати неймовірну заготівлю — ароматне варення.
Для цього знадобляться всього 2 інгредієнти. Такий конфітюр буде чудово поєднуватись як з солодкими, так і з солоними стравами. Рецептом поділились на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 1 кг мандаринів;
- 400-600 г цукру.
Спосіб приготування:
- Мандарини миємо, чистимо від шкірки. Зачищаючи мандарини, намагаємось видалити якнайбільше білих волокон.
- Розділяємо плоди на часточки, нарізаємо їх на дрібні шматочки і викладаємо у каструлю з товстим дном. Засипаємо цукром.
- Ставимо на вогонь і варимо, помішуючи, до утворення більш-менш однорідної маси. Проціджуємо її через дрібне сито або марлю.
- Повертаємо все в каструлю і варимо до загустіння (приблизно 30-45 хвилин). За 15 хвилин до закінчення приготування, якщо є таке бажання, можна додати спеції.
- Готове варення розкладаємо по стерилізованих банках. Закручуємо за технологією.
Таке варення і саме по собі дуже смачне, Однак, якщо ви хочете цікавіший, глибокий і пікантний смак, можна додати трохи спецій. Це кориця, кардамон, імбир тощо. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний салат з мандаринами.