Чудовий варіант обіду: рецепт картопляного крем-супу

Читать на русском
Автор
1609
Картопляний крем-суп - чудова страва для холодної погоди(зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 15 січня 2024, 11:55
Картопляний крем-суп - чудова страва для холодної погоди(зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як зробити картопляний крем-суп

Картопля — це один з найпопулярніших продуктів у світі. З неї можна приготувати безліч смачних і корисних страв, зокрема і супів. Картопляний крем-суп — це ніжна і ароматна страва, яка ідеально підходить для холодної погоди.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 л бульйону
  • 200 мл вершків
  • вершкове масло
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і цибулю. Наріжте картоплю кубиками, а цибулю — дрібними кубиками.
  2. Розтопіть в каструлі вершкове масло і обсмажте на ньому цибулю до м'якості.
  3. Додайте до цибулі картоплю і обсмажте ще 5 хвилин.
  4. Влийте в каструлю бульйон і доведіть до кипіння.
  5. Варіть суп на повільному вогні 20-25 хвилин, або доки картопля не стане м'якою.
  6. Зніміть суп з вогню і перетріть його блендером до однорідної консистенції.
  7. Додайте в суп вершки, сіль і перець за смаком.
  8. Перемішайте суп і подавайте до столу.

Для більш насиченого смаку можна додати в суп трохи тертого сиру. Також можна посипати суп зеленню перед подачею.

Крем-суп з картоплі — це не тільки смачна, але і корисна страва. Картопля містить багато вітамінів і мінералів, які необхідні для здоров'я. Вершки додають супу ніжності і вершкового смаку.

А для любителів грузинської кухні рекомендуємо приготувати смачний суп-харчо.