Всього 15 хвилин — і салат на столі: рецепт дешевого та суперпоживного перекусу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1088
![Виходить дуже ситно та смачно](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/fb/5a34af56-0aa92f0de0e7f739b42d7e6a7d3abfbe.jpg?v=0122_1)
Такий салатик з буряком залітає на "ура"
Ми розповідали, як особливо смачно приготувати салат "Чоловічий каприз". Але часом після свят хочеться чогось простішого, і, звісно, легшого.
На цей випадок ділимось рецептом салату з буряка. Ця закуска найшвидша в приготуванні, до того ж корисна та малокалорійна. Як її готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 2 шт буряка
- 50 г чорнослива
- 50 г горіхів волоських
- 1 ч. л. лимонного соку
- 3 ст. л. олії оливкової або соняшникової
- сіль
Спосіб приготування:
- Відварюємо буряк, закладаючи його в киплячу воду. За бажання можна запекти у фользі — буде ще смачніше.
- Очищений буряк натираємо на грубій тертці. Чорнослив та горіхи заливаємо холодною водою на кілька годин.
- Для заправки вичавлюємо трохи соку з лимона. Змішуємо його з олією.
- Горіхи та чорнослив просушуємо серветкою та нарізаємо ножем. З’єднуємо натертий буряк, порізані горіхи та чорнослив.
- Поливаємо заправкою, злегка солимо. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин — настоятися.
Цей салат відразу можна подавати до столу та не чекати, щоб настоявся. При бажанні можна додати м’яса — буде ще ситніше. Також ми ділились рецептом чудової буженини з курячої грудки.