Всього 15 хвилин — і салат на столі: рецепт дешевого та суперпоживного перекусу

Читать на русском
Автор
1076
Виходить дуже ситно та смачно
Виходить дуже ситно та смачно. Фото Файні рецепти

Такий салатик з буряком залітає на "ура"

Ми розповідали, як особливо смачно приготувати салат "Чоловічий каприз". Але часом після свят хочеться чогось простішого, і, звісно, легшого.

На цей випадок ділимось рецептом салату з буряка. Ця закуска найшвидша в приготуванні, до того ж корисна та малокалорійна. Як її готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 2 шт буряка
  • 50 г чорнослива
  • 50 г горіхів волоських
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 3 ст. л. олії оливкової або соняшникової
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо буряк, закладаючи його в киплячу воду. За бажання можна запекти у фользі — буде ще смачніше.
  2. Очищений буряк натираємо на грубій тертці. Чорнослив та горіхи заливаємо холодною водою на кілька годин.
  3. Для заправки вичавлюємо трохи соку з лимона. Змішуємо його з олією.
  4. Горіхи та чорнослив просушуємо серветкою та нарізаємо ножем. З’єднуємо натертий буряк, порізані горіхи та чорнослив.
  5. Поливаємо заправкою, злегка солимо. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин — настоятися.

Цей салат відразу можна подавати до столу та не чекати, щоб настоявся. При бажанні можна додати м’яса — буде ще ситніше. Також ми ділились рецептом чудової буженини з курячої грудки.