Сантехнік винесе трубам смертельний вирок: більше не зливайте це у раковину

Читать на русском
Автор
2462
Ви повинні це знати
Ви повинні це знати. Фото Freepik

Одна необережність може пошкодити труби

Кожен рано чи пізно стикається із засміченням у раковині. Безумовно, є багато різноманітних способів боротьби з проблемою. Найпопулярнішим рішенням є все ж таки злив у раковину окропу.

Виявляється, сантехніки не рекомендують боротися в такий спосіб із засміченням. Разом із "Важно знать" розповімо, чому й поділимося одним незвичайним способом розв'язання проблеми.

Чому не можна зливати гарячу воду в раковину

Річ у тому, що найчастіше труби наших будинків пластикові. Цей матеріал досить погано почувається при зіткненні з рідинами екстремальних температур.

Безумовно, певний запас стійкості пластикових труб існує. Наприклад, іноді окріп у раковину зливати допустимо. Головне — не захоплюватися: якщо робити це не частіше ніж раз на місяць, з трубами нічого не станеться.

В іншому випадку пластикова труба деформуватиметься. Найгірше у цій ситуації те, що ремонту вона не підлягає.

У яких випадках окріп не нашкодить трубам.

Гарячу воду можна зливати в тому випадку, якщо відкрити кран із холодною водою перед зливом окропу в раковину. В цьому випадку воду потрібно зливати поступово, намагаючись, щоб у результаті в трубах виявилася рідина кімнатної температури. Якщо все зробити правильно, шкоди трубам не буде.

Раніше ми розповідали, чому не можна змивати кавову гущу в унітаз та раковину. Вона вам точно ще знадобиться.