Бережіть особисті дані: топ-5 помилок під час вибору пароля

Читать на русском
Автор
2662
Пароль захищає особисті дані
Пароль захищає особисті дані. Фото freepik.com

До питання його вибору та використання треба підходити серйозно

Смартфон містить багато інформації про свого власника, тому важливо захистити його від чужого вторгнення. Пароль у вигляді відбитка пальця не можна розглядати як безпечний і це не єдина помилка при виборі пароля, через яку особисті дані можуть потрапити в чужі руки.

Фахівці назвали п’ять помилок з паролями, які зроблять ваш телефон та облікові записи вразливими для шахраїв. Насамперед, не можна використовувати прості комбінації літер та цифр поспіль.

Найпоширеніші помилки:

Усталений патерн. Користувач робить типові натискання на клавіатуру і додає до них цифри та символи – qwerty1, 2qwerty1 тощо.

Використання однакових паролів для різних облікових записів. У цьому випадку, якщо розкритий один пароль, то шахраї отримують доступ і до всіх інших сторінок.

Відсутність оновлення старих паролів. На жаль, крадіжка персональних даних – це поширене явище, тому періодично паролі потрібно міняти.

Використання особистої інформації. Пароль не повинен містити жодних імен, прізвищ та ін., які можна пов’язати з користувачем.

Відсутність багатофакторної аутентифікації (MFA). Багаторівневий захист – це більш надійний спосіб захисту даних, він є процесом входу в систему, який складається з декількох кроків і вимагає вказати більше інформації крім пароль. Наприклад, система може попросити користувача вказати код, надісланий на електронну пошту, відповісти на секретне запитання або сканувати відбитки пальців.

Раніше "Телеграф" розповідав, які паролі на телефон можна зламати за кілька секунд. Їх використовують багато людей.