Фото та програми видаляти не потрібно: як почистити пам’ять на телефоні (покрокова інструкція)

Читать на русском
Автор
286907
Як очистити пам’ять на телефоні
Як очистити пам’ять на телефоні. Фото Pixabay

Три прості поради допоможуть забути про видалення потрібних файлів з телефону для очищення пам’яті

Нестача пам’яті на мобільному телефоні — це часта проблема, з якою стикався чи не кожен. Багато хто звик в такому випадку видаляти потрібні йому файли з гаджет, наприклад, музику, програми або фотографії. Однак є спосіб "почистити" телефон, не вдаючись до видалення всього поспіль.

Під час виконання інструкцій можна звільнити на своєму телефоні досить велику кількість пам’яті. І ці дії рекомендується проводити регулярно. Про це пише "УНІАН".

Очищення кешу

Тим, хто має багато програм на смартфоні, таких як Telegram, WhatsApp, Viber або Facebook Messenger, слід регулярно видаляти файли кешу, який згодом накопичуються і займають багато пам’яті. Наприклад, Telegram при великій кількості різних чатів в день можна звільняти до 1 Гб пам’яті.

Для цього потрібно зайти в одну із програм і знайти в його налаштуваннях "Очистити кеш". Ви також можете обмежити збереження кеш-файлів. У параметрах потрібно вибрати — Використання пам’яті — Зберігати медіа — 3 дні.

Телеграф
Телеграф
Телеграф

Перенесення даних на карту SD

Це ще один чудовий спосіб звільнити пам’ять на телефоні. У випадку, якщо ваш телефон не має додаткового слота для вставки SD-картки, файли можна зберігати на комп’ютері або у хмарних сервісах.

В Android та iOS передбачено також Google Диск та iCloud, де також можна зберігати необхідні вам файли, не займаючи місце на телефоні.

Очищення історії браузера

Якщо ви взялися чистити пам’ять на своєму телефоні, то про цей спосіб також не слід забувати. Історія браузера та файли кешу можуть сильно засмічувати пам’ять телефону, якщо ви є активним користувачем. Для цього необхідно:

  • Зайти до "Історії"
  • Натиснути на "Очистити історію", а потім — "Розширені"
  • Вибрати період часу "Весь час".
  • Позначити галочки в опціях "Історія веб-перегляду", "Файли cookie", "Кешовані зображення та файли"
  • Натиснути — "Видалити дані".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як у жодному разі не можна заряджати телефон. Такі методи заряджання можуть призвести до виведення акумулятора з ладу.