Не плов і не гарнір: готуємо незвичайну "дорожню" страву з рису

Читать на русском
Автор
4885
Хто б подумав, що з рисом вийде смачний салат
Хто б подумав, що з рисом вийде смачний салат. Фото shuba.life

На пікнік, роботу чи в дорогу – цей салат доречний завжди

Як правило, з рисом ми готуємо ароматний плов або ж додаємо його в улюблені голубці. А що, якщо приготувати з рисом салат?

Таку страву в Італії беруть дорослі на роботу та діти до школи, з нею ходять на пікніки – саме тому салат називається "дорожнім". Готувати його неймовірно швидко – просто потрібно відварити рис та додати подрібнені інгредієнти. Ділиться таким незвичайним салатом Shuba.

Як приготувати рисовий салат

Інгредієнти на 2 порції:

  • рис — 350 г;
  • копчене м’ясо — 70 г;
  • оливки — 30 г;
  • маслини без кісточки — 30 г;
  • огірки солоні — 60 г;
  • горошок консервований — 60 г;
  • перець болгарський червоний – 60 г;
  • сир твердий — 80 г;
  • томати — 180 г;
  • тунець в олії — 180 г;
  • цибуля зелена — 18 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рис варимо до готовності відповідно до інструкції на упаковці.
  2. Копчене м’ясо, огірки, перець, сир, помідори та тунець нарізаємо середніми кубиками, цибулю — подрібнюємо, а оливки та маслини нарізаємо кільцями.
  3. Відварений відправляємо в миску, туди додаємо всі підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як зварити ідеальний рис. Так він вийде неймовірно смачним та розсипчастим.