Не плов і не гарнір: готуємо незвичайну "дорожню" страву з рису
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4885
На пікнік, роботу чи в дорогу – цей салат доречний завжди
Як правило, з рисом ми готуємо ароматний плов або ж додаємо його в улюблені голубці. А що, якщо приготувати з рисом салат?
Таку страву в Італії беруть дорослі на роботу та діти до школи, з нею ходять на пікніки – саме тому салат називається "дорожнім". Готувати його неймовірно швидко – просто потрібно відварити рис та додати подрібнені інгредієнти. Ділиться таким незвичайним салатом Shuba.
Як приготувати рисовий салат
Інгредієнти на 2 порції:
- рис — 350 г;
- копчене м’ясо — 70 г;
- оливки — 30 г;
- маслини без кісточки — 30 г;
- огірки солоні — 60 г;
- горошок консервований — 60 г;
- перець болгарський червоний – 60 г;
- сир твердий — 80 г;
- томати — 180 г;
- тунець в олії — 180 г;
- цибуля зелена — 18 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Рис варимо до готовності відповідно до інструкції на упаковці.
- Копчене м’ясо, огірки, перець, сир, помідори та тунець нарізаємо середніми кубиками, цибулю — подрібнюємо, а оливки та маслини нарізаємо кільцями.
- Відварений відправляємо в миску, туди додаємо всі підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, як зварити ідеальний рис. Так він вийде неймовірно смачним та розсипчастим.