Від такої "Червоної шапочки" не відірветься чоловік: ситний салат із того, що є в холодильнику

Читать на русском
Автор
3787
Салат виходить смачним та пікантним
Салат виходить смачним та пікантним. Фото vazhnoznat.com

Чудове поєднання продуктів в одній тарілці

Що робити любителям салатів, якщо класичне олів’є вже набридло? Поекспериментувати та приготувати незвичайний салат "Червона шапочка".

Таку назву ця страва отримала не дарма. Всі інгредієнти для нього укладаються шарами, а прикрашають салат стиглі помідори, які нагадують червону шапочку. Ділиться таким рецептом оригінальної страви "Важно знать".

Як приготувати салат "Червона шапочка"

Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 1 цибуля;
  • 2 помідори;
  • 300 г курячого філе;
  • 3 яйця;
  • 2-3 шт. плавленого сирку;
  • майонез для збирання салату;
  • 1 ст. л. оцту 9-%;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль та перець за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Курячі грудки відварюємо до готовності в підсоленій воді разом із чорним перцем горошком. Даємо охолонути і нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Варимо круто курячі яйця, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори розрізаємо навпіл.
  3. Гриби миємо, нарізаємо та обсмажуємо на сухій сковороді. Коли рідина випарується, солимо, перчимо, додаємо олію і обсмажуємо до рум’яності. Знімаємо з вогню і викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
  4. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і складаємо в миску. Додаємо цукор, 0,5 ч. л. солі та оцет. Все заливаємо окропом, розмішуємо, даємо охолонути і зливаємо рідину.
  5. За допомогою роз’ємної форми збираємо салат: перший шар — куряче філе, далі — маринована цибуля, після — гриби, відварені яйця, останній шар — натертий плавлений сир. Кожен шар змащуємо майонезом, зверху викладаємо нарізані помідори та подаємо до столу.

Якщо ж близькі не "впоралися" із салатом і залишили трохи на завтра, збережіть страву правильно. Так ви заощадите бюджет.