Так курку мало хто готує, а дарма: смачна вечеря без метушні за 30 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 806
Рум’яна, яскрава, святкова курочка
Якщо на готування часу та бажання немає, нашвидкуруч можна приготувати не лише пасту з томатним соусом. Відмінним варіантом також стане запечена цілою курочка.
Щоб урізноманітнити смак страви, можна додати до неї цибулю та гарбуз — у процесі приготування сік з неї просочуватиме овочі, тому вони вийдуть дуже смачними та ароматними. А рецептом з нами поділилися на сайті "Клопотенка".
Як запекти цілу курку з гарбузом та цибулею
Інгредієнти:
- ціла курка;
- 400 г гарбуза;
- 2 середні червоні цибулини;
- 30 г вершкового масла 82,5%;
- сіль та перець за смаком;
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити, нарізати досить великими кубиками.
- Цибулю нарізати великими шматками.
- Овочі викласти на дно форми для запікання, посолити, поперчити, перемішати.
- Курку помити, обсушити паперовими рушниками, натерти сіллю та перцем.
- Викласти курку на гарбуз із цибулею.
- Шматок вершкового масла помістити під шкірку птиці або всередину, іншим змастити курку.
- Обернути курку фольгою і запікати у попередньо розігрітій до 180 градусах духовці близько години. Потім зняти фольгу та запікати ще 10 хвилин.
Раніше ми писали, як правильно зберігати запечену курку. Вам не доведеться викидати дорогий продукт.