Так курку мало хто готує, а дарма: смачна вечеря без метушні за 30 хвилин

Читать на русском
Автор
806
Курка запечена цілою виходить дуже ніжною та ароматною
Курка запечена цілою виходить дуже ніжною та ароматною. Фото klopotenko.com

Рум’яна, яскрава, святкова курочка

Якщо на готування часу та бажання немає, нашвидкуруч можна приготувати не лише пасту з томатним соусом. Відмінним варіантом також стане запечена цілою курочка.

Щоб урізноманітнити смак страви, можна додати до неї цибулю та гарбуз — у процесі приготування сік з неї просочуватиме овочі, тому вони вийдуть дуже смачними та ароматними. А рецептом з нами поділилися на сайті "Клопотенка".

Як запекти цілу курку з гарбузом та цибулею

Інгредієнти:

  • ціла курка;
  • 400 г гарбуза;
  • 2 середні червоні цибулини;
  • 30 г вершкового масла 82,5%;
  • сіль та перець за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити, нарізати досить великими кубиками.
  2. Цибулю нарізати великими шматками.
  3. Овочі викласти на дно форми для запікання, посолити, поперчити, перемішати.
  4. Курку помити, обсушити паперовими рушниками, натерти сіллю та перцем.
  5. Викласти курку на гарбуз із цибулею.
  6. Шматок вершкового масла помістити під шкірку птиці або всередину, іншим змастити курку.
  7. Обернути курку фольгою і запікати у попередньо розігрітій до 180 градусах духовці близько години. Потім зняти фольгу та запікати ще 10 хвилин.

Раніше ми писали, як правильно зберігати запечену курку. Вам не доведеться викидати дорогий продукт.