Телефон впав у сніг: як діяти та що допоможе його врятувати

Читать на русском
Автор
794
Як діяти, якщо смартфон впав у сніг
Як діяти, якщо смартфон впав у сніг. Фото Телеграф

Ці поради допоможуть вам врятувати пристрій

Нерідко трапляється таке, що телефон падає у сніг. Це може йому серйозно нашкодити. Багато хто відразу несе його в ремонт, однак є дії, які треба зробити швидко, а не через якийсь час після падіння у сніг.

Дуже часто користувачі смартфонів допускаються помилок після падіння пристрою у сніг, після яких його вже не врятувати. Про це пише Апостроф.

Що робити, якщо телефон впав у сніг

Для початку його треба якомога швидше підняти і протерти сухою ганчіркою чи м’якою тканиною. Після цього ретельно продути роз’єми та покласти у теплу кишеню. Перед цим його треба вимкнути.

По приходу додому треба покласти телефон на суху серветку. Вона вбере зайву вологу. Так пристрій повинен пролежати кілька годин. Варто зазначити, що ні в якому разі не можна класти гаджет на батареї чи інші радіатори. Так є ризик того, що акумулятор перестане працювати.

Після цих процедур вмикаємо телефон. Перевіряємо, чи телефон у нормальному стані. Якщо він був розряджений, то тільки тепер можна його під’єднувати до живлення. Дотримуйтеся цих порад, якщо трапилася прикра ситуація — і не доведеться витрачати кошти на ремонт.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити, якщо телефон довго був на морозі. Ми поділилися, що може нашкодити пристрою.