Деталі, через які заготівля не вдається: як правильно квасити капусту

Читать на русском
Автор
2875
Особливої уваги потребує і кожен етап її приготування
Особливої уваги потребує і кожен етап її приготування. Фото prostoway

Секрети смачної квашеної капусти

Квашена капуста — це не тільки смачний, але і корисний продукт, який є джерелом вітамінів і мінералів. Ми ділились смачним рецептом. Цей продукт, за правильного приготування, містить вітаміни та мікроелементи.

Квашена капуста має бактерицидні властивості, сприяє зміцненню імунітету та підвищенню опірності організму до захворювань. А ще вона дуже смачна. Але є декілька деталей, які кулінари часто ігнорують або не знають про них, через що продукт в результаті має доволі сумнівні смакові якості. Про них розповідаємо разом із порталом "Фокус".

Секрети приготування ідеальної квашеної капусти

  • Для квашення капусти використовуйте тільки кам'яну, в жодному разі не йодовану сіль. Йодована сіль може надати капусті неприємного присмаку.
  • Не пересолюйте капусту. Надлишок солі може зробити капусту гіркою.
  • Ретельно перемішуйте капусту з сіллю, поки вона не пустить сік. Це допоможе капусті рівномірно просолитися.
  • Не кладіть капусту в занадто холодне місце. Оптимальна температура для квашення капусти — 18-22 градуси.

У капусту можна додавати різні добавки, які покращать її смак і аромат. Це морква, яблука, часник та різні спеції. Також ми ділились рецептом смачного салату з квашеною капустою.